≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Država pruža podršku za lečenje još jednog deteta: Maleni Veljko ide u Ameriku, fali još 40 hiljada evra

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slanjem SMS poruke 1465 na 3030

  • 0
Veljko Stojković Foto: budihuman.rs/Privatna arhiva

I Veljko Stojković, koji boluje od ultraretke neurodegenerativne bolesti (možda i metaboličke kako su nedavno doktori naveli u jednom izveštaju) što je dovelo do atrofije mozga, otići će na lečenje uz pomoć države, saznaje Telegraf.rs.

Kako je za Telegraf.rs ispričao Veljkov tata, Darko, reagovao je Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO)

- Poslednjih nekoliko dana dobili smo podršku od RFZO. Veljkova pratnja je sastavljena od dva lekara i dva tehničara,  sva potrebna medicinska sredstva će pasti na teret Fonda za taj deo, što naravno puno znači dok nama ostaje da skupimo potrebnu sumu za dijagnostiku i lečenje - priča za Telegraf.rs Veljkov ptac Darko.

Kontrolni magnet glave od pre mesec dana je pokazao da nema novih lezija, i da se za sada ne širi atrofija.

- Za Veljka moramo da skupimo novac, 40.000 evra, rok je dve nedelje. Zadnjih nekoliko meseci nama su se otvorili putevi, nakon klinike u Bostonu, Veljka prihvata i Mayo klinika u Rochesteru gde prvo i odlazimo. Krajem meseca putujemo i početkom sledećeg meseca napokon krećemo sa dijagnostikom i nadamo se uskoro da ćemo saznati od čega Veljko boluje, kako bismo nastavili lečenje u SAD - priča Veljkov tata.

Vremena je sve manje, a malenom Velju se stanje pogoršava.

- Kontrolni magnet nam daje ohrabrujuće podatke, da atrofija nije nastavila da se širi kako je bilo na samom početku, deluju lekovi za smirenje, tretmani, bar malo, ali nama je to ovde mnogo značilo s obzirom da je Veljko misterija za sve. Konstanta borba, iz dana u dan, skoro cele kalendarske godine, a najveći problem je Veljkovo hranjenje i skriveno krvarenje iz digestivnog trakta za koje posle dugih analiza nismo dobili odgovor šta je uzrok krvarenju, što je zabrinjavajuće. Lekari se nisu odlučili na to da je druga vrsta hranjenja osim na nazogastricnu sondu moguće trenutno zbog njegovog stanja, pa pored same dijagnostike moramo imati i hiruršku intervenciju u Americi.

Veljko Stojković Foto: budihuman.rs/Privatna arhiva

- Zaista smo zahvalni svima koji su nas podržali, koji su nam doprineli da imamo mogućnost da započnemo put Amerike, apelujemo i dalje da će za Veljkovu dijagnostiku i lečenje biti potrebna velika suma novca. Osim što smo bliže cilju da otkrijemo od čega Veljko, verovatno jedini na svetu boluje. Naš težak put se isplatio, Veljko će imati tretmane na klinikama koje važe za nekoliko najboljih na svetu, a uspeli smo da pomognemo još jednoj porodici da krene za nama istim putem. Molimo sve ljude dobre volje koji imaju mogućnosti da nam pomognu da to učine putem sms ili uplatom na račun fondacije Budi human - apeluje tata.

Pomozimo malom Veljku da pobedi u borbi za život.

Slanjem SMS poruke 1465 na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001615093-17

Uplatom na devizni račun:

160-6000001616492-88

IBAN:

RS35160600000161649288

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA