Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka i sin u Kovinu nemaju osnovne uslove život: Žive sa samo 6.000 mesečno, hitno im je potrebna naša pomoć

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njen sin je primalac socijalne pomoći, pošto zdravstveno nije u mogućnosti da zarađuje za život, još od malih nogu.

  • 3
Porodica Atanaskov, Kovin Foto: Privatna arhiva

Jedino humanitarno udruženje iz opštine Kovin "Humano Srce" dobilo je anonimnu dojavu o tužnom i teškom životu baka Perunike (88) i njenog sina Zorana (55).

Njima je neophodna pomoć u svakom smislu, a kako su iz udruženja rekli za Telegraf.rs, baka Perunika i njen sin su bolesni, žive od njene mukotrpno zarađene penzije koja iznosi svega 6000 dinara.

Njen sin je primalac socijalne pomoći, pošto zdravstveno nije u mogućnosti da zarađuje za život, još od malih nogu. Žive u trošnoj kućici, u kojoj nemaju uslova za normalan život. U dve sobe plafon je pao, a prostorija koja je namenjena za kupatilo opremljena je samo čučavcem.

Od svih bolesti i muka koje su ih zadesile, majka i sin imaju svoju bašticu od koje mogu priuštiti da pojedu paradajz, krastavac... Meštani za njih imaju samo reči hvale, što potvrđuje i humanitarno udruženje "Humano srce" svojim odlaskom tamo.

Ovoj porodici je hitno potrebna pomoć u vidu namirnica, nameštaja, sve što vama možda nije potrebno, a njima bi značilo mnogo. Dobrodošla je i novčana pomoć od koje bi se kupilo ono što je njima potrebno.

Broj žiro računa udruženja je 200-3471250101855-38 svrha uplate DONACIJA ZA PORODICU Atanasov Zahvalno udruženje Kovin Humano Srce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA