≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesnin vapaj mora da čuje cela Srbija, bez proteza je nemoćna: "Umirem, nemam snage, bolovi su sve jači"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesna Stojković ostala je bez obe noge usled posledica ranjavanja tokom NATO bombardovanja

  • 2
Vesna Stojković Foto: Privatna arhiva

Dok je držala bebu u naručju Vesna Stojković (52) iz Vranja teško je povređena 5. aprila 1999. godine tokom NATO bombardovanja.

Usled toga je ostala, prema njenim rečima, bez obe noge i dobila je zapaljenje debelog creva i krvnih sudova.

Tog dana kad su bombe padale na Vranje, Vesnu su pogodili geleri. Jedan joj je presekao palac na desnoj nozi. Usled detonacije koja ju je bacila na zemlju zadobila je sedam polomljenih rebara, plućna maramica joj je bila pocepana, imala je unutrašnje krvarenje i naprsla su joj tri pršljena na kičmi.

Obe noge bile su joj pune gelera.

"Lekari su mi objasnili da ne mogu da ih izvade. Palac na desnoj nozi su mi zašili, a onda je 2006. godine morao da bude amputiran. Tad su krenuli i problemi sa debelim crevom", ispričala je Vesna Stojković.

Dva meseca nakon toga imala je ukupno osam operacija i amputirane su joj obe noge. Morala je ponovo da uči na hoda, ali ovog puta sa protezama. Uspela je u tome, ali se onda zdravstveno stanje pogoršalo i zbog problema sa debelim crevom izgubila je 13 kilograma. Proteze koje je koristila postale su joj prevelike.

"Živim sama i nema ko da mi pomogne da odem do lekara. Ne mogu da koristim proteze i zbog toga ne mogu da siđem niz stepenice. Živim na petom spratu. Uspevala sam sama da se spuštam kad sam imala adekvatne proteze. Sad to nikako ne mogu da učinim. Ne primam terapiju jer ne mogu da se krećem. Ne smem ni da pomislim šta može zbog toga da se desi. Potreban mi je novac za smeštaj u Beogradu dok mi se rade nova ležišta za proteze. Živim sama i čak nemam ni novca da platim smeštaj u Beogradu. Umirem, nemam snage, bolovi su sve jači", ispričala je naša sagovornica.

Oni koji žele da pomognu Vesni to mogu da učine uplatom na račune:

Žiro račun: 160-6000000805434-17


Devizni račun: 35160600000083522578

(Telegraf.rs)

Video: Vesna telom zaštitila ćerku od bombe, geleri joj ostali u nozi: 20 godina kasnije amputirali joj obe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    30. avgust 2023 | 16:27

    Je li njeno dete živo? Ako jeste odraslo je i ima obavezu da brine o njoj. Treba ga zakonski prisiliti kao i ostale koji ne brinu o bolesnim i starim roditeljima.

  • Iva

    30. avgust 2023 | 20:30

    Jadna zena !Spasila dete a sad je niko ne vidi .Pitam gde joj je cerka ????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA