Vreme čitanja: oko 2 min.

Marko će pretrčati pustinju u Maroku kako bi pomogao malom Maksimu: Do sada prikupio 20.000 evra

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marko je primetio da se za malog Maksima iz Niša već godinama sakuplja novac kako bi primio gensku terapiju i zato je odlučio da zajedno sa svima nama pomogne i ubrza ceo proces

  • 0
Marko Nikolić iz Vranja, humanitarna akcija za Maksima Milenkovića Foto: Humanitarna fondacija Pokreni Život

Marko Nikolić (36) iz Vranja, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja koji je odlučio da učestvuje u humanitarnoj misiji za obolelog dečaka Maksima Milenkovića koju je nazvao "Maratonom za život".

Naime, Marko koji trenutno živi i radi u Kuvajtu odlučio je da pretrči 1.600 kilometara kroz pustinju u Maroku, kako bi pomogao teško obolelom petogodišnjem dečaku iz Niša Maksimu Milenkoviću da sakupi 80 hiljada evra za terapiju koja mu život znači.

Najpre, cilj je bio da Marko pretrči 1.400 kilometara, ali je odlučio da postavi daleko veći cilj i zada sebi jako ozbiljan zadatak i pretrči čak 1.600 kilometara kako bi sakupio preostalih 60.000 evra za Maksima Milenkovića.

Marko Nikolić iz Vranja, humanitarna akcija za Maksima Milenkovića Foto: Humanitarna fondacija Pokreni Život

Mali Maksim još uvek ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a. Marko je primetio da se za malog Maksima iz Niša već godinama sakuplja novac kako bi primio gensku terapiju i zato je odlučio da zajedno sa svima nama pomogne i ubrza ceo proces...

Mnogi se pitaju na koji način će trčanjem prikupiti novac za malog Maksima, a on objašnjava na sledeći način:

Cilj mi je da animiram javnost i da svaki moj pređeni kilometar bude "kupljen" sms porukom ili uplatom na račun. Svakog dana ćemo praviti presek da vidimo koliko smo prikupili i dokle smo stigli.

Niko to do sada nije uradio. Zamislite da prelazite između sedamdeset i devedeset kilometara dnevno gde nema apsolutno ničega oko vas, a vi jedino vidite samo pesak i gole planine. Sa mnom će ići još dva čoveka, Marko Perović i Dušan Crnobrnja. Oni će me pratiti biciklama i nosiće svu potrebnu opremu za sobom.

Marko poručuje svima da ćemo sa verom u Boga i dobre ljude poslati Maksima na gensku terapiju koju čeka već godinama... Marko leti 24. novembra sa aerodroma "Nikola Tesla", a plan je da 27. novembra krene iz Dahle kroz pustinju.

Da Maksim primi genetsku terapiju!

Slanjem SMS poruke 61 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001495942-25

Uplatom na devizni račun: 160-6000001495995-60

IBAN: RS35160600000149599560

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-doniraj

(Telegraf.rs)

Video: Srbijo, ovom heroju moramo pomoći: Ognjen je dete leptir koje, uz sve svoje muke, brine o drugima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA