≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malom Mihajlu (8) se preko noći pogoršalo stanje, hitno prebačen u Tursku: Zloćudni tumor iznenadio i lekare

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, genetske analize, laboratorijske analize, lekove i suplemente, kao i za putne troškove i troškove smeštaja

  • 0
Mihajlo Oreščanin Printskrin: Budi human

Mihajlo Orešanin (8) koji boluje od zloćudnog tumora na malom mozgu juče je hitno prebačen u Tursku na operaciju nakon što mu se stanje naglo pogoršalo.

Mihajlo će sutra biti operisan jer se tumor vratio brže nego što su lekari prognozirali, prenosi Pink.

Mihajlu su se simptomi bolesti pojavili su se u vrlo kratkom roku od nedelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u levoj cerebralnoj hemisferi.

Hitnom operacijom u Klinici za neurohirurgiju UKCS, uklonjena je tumorska promena, a histopatološki nalaz pokazao je da se radi o tipu tumora: Pediatric type diffuse high-grade glioma, NOS. Konzilijum za tumore CNS odlučio je da su potrebne dalje dijagnostičke procedure i da se lečenje nastavlja primenom zračne i hemi terapije

Međutim iako je nastavak lečenja bio planiran u nekom od inostranih zdrastvenih centara, gde bi se radila i genetska analiza tumora, porodica se obratila za pomoć zahtevima za nastavak lečenja u mnogim evropskim i svetskim centrima, od kojih se izdvajaju Univerzitetska bolnica u Heildeberg-u , Nemačka, kao i Univerzitetska klinika Tubingen, Nemačka, stanje se pogoršalo i Mihajlo je juče prebačen u Tursku gde će sutra ponovo biti operisan.

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, genetske analize, laboratorijske analize, lekove i suplemente, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Budimo humani, pomozimo malom Mihajlu slanjem poruke 1560 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001725622-73

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001726382-24

IBAN:

RS35160600000172638224

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA