Vreme čitanja: oko 1 min.

Nađa (4) iz Vršca ne govori i ne hoda: Stravične dijagnoze joj oduzele detinjstvo

K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nađa ne govori, izgubila je funkciju ruku, ne može ništa da podigne, ni da pokaže šta joj treba, još uvek ne stoji, ne hoda i ne može da funkcioniše samostalno

  • 0
Nađa Nogić Foto: Fondacija "HUmanost bez granica"

Stravične dijagnoze su malenoj Nađi iz Vršca detinjstvo pretvorile su u svakodnevnu borbu. Četvorogodišnja devojčica još uvek ne stoji, ne hoda i ne može da funkcioniše samostalno.

Nađa Nogić je rođena 2019. godine i dete je iz prve kontrolisane trudnoće. Od prve godine života se prati od strane fizijatra i neurologa zbog regresije i usporenog psihomotornog razvoja.

Nađa ne govori, izgubila je funkciju ruku, ne može ništa da podigne, ni da pokaže šta joj treba, još uvek ne stoji, ne hoda i ne može da funkcioniše samostalno. Nađa ima epilepsiju (G40.9), Rettov sindrom (G84.2) i Contracturu articuli (M24.5)

Nađi su potrebni svakodnevni fizikalni, logopedski i defektološki tretmani, oprema za vežbanje u kućnim uslovima, ortopedska pomagala, suplementi, banjsko lečenje, putni troškove i smeštaj.

Nađa Nogić Foto: Fondacija "HUmanost bez granica"

Porodica nije u mogućnosti da sama finansira lečenje i ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Nađi da stane na svoje noge, tako što će preko fopndacije "Humanost bez granica", poslati SMS sa brojem 116 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko platforme PayPal.

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Nađa je bez obzira na sve vesela i raspoložena devojčica, koja svakodnevno vežba!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA