Vreme čitanja: oko 2 min.

Milošu (39) se opaka bolest vratila: Terapije mora da prima na dve nedelje, vrede 2,5 miliona dinara

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miloš Dimitrijević je kod lekara otišao zbog krvarenja iz rektuma zbog čega je poslat na kolonoskopski pregled * Posle biopsije postavljena je dijagnoza malignog tumora

  • 1
Miloš Dimitrijević, tumor, lečenje Printskrin: Budi human

Za Miloša Dimitrijevića (39) pakao je počeo onog trenutka kada mu je, u februaru prošle godine, dijagnostikovan maligni tumor. Kod lekara je otišao zbog krvarenja iz rektuma zbog čega je poslat na kolonoskopski pregled.

Posle biopsije postavljena je dijagnoza malignog tumora rektuma sa diseminacijom u regionalne i udaljene limfne noduse.

Primarni tumor je operisan u martu 2023. godine kada je izvedena privremena ileostoma, a zatim je lečenje nastavljeno kombinacijom hemio i biološke terapije, sa zadovoljavajućim efektom. U oktobru 2023. godine je stoma zatvorena, a bolest je bila u parcijalnoj remisiji.

Miloš Dimitrijević, tumor, lečenje Printskrin: Budi human

U januaru 2024. godine usled opstrukcije creva Miloš biva hospitalizovan i ponovo operisan kada je po drugi put izvedena ileostoma. Ustanovljeno je da se bolest širi na limfne noduse i indikovana je nova linija biološke i hemioterapije koju su predložili lekari, ali koja ne može da se primi o trošku RFZO-a.

Miloš je otac dvoje  dece, od kojih starija Anđela, već od najranijih razreda osnovne škole osvaja nagrade za pesme koje sama piše, kao i za način na koji ih interpretira. Sve to postigla je uz posvećenost i ljubav svojih roditelja, majke Branke i oca Miloša, u čijem srčanom roditeljstvu je često nalazila inspiraciju, pišu Niške vesti.

Milošu je potrebna pomoć da plati sve troškove i da nastavi lečenje. Terapije je potrebno obezbediti na svake dve nedelje.

Milošu je neophodno oko 2.5 miliona dinara, kojim bi bili pokriveni troškovi samih terapija, analiza, pregleda i bolničkog lečenja.

“Naš Miško i njegova porodica bili su na pragu pobede kada mu se bolest vratila. Tada su do pobede išli sami, sada smo im za novu pobedu potrebni svi mi”, poručuju Miloševi rođaci i prijatelji.

Milošu možemo da pomognemo na sledeće načine, putem Fondacije "Budi human":

upiši 1624 i pošalji sms na 3030

Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001811489-07

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizniračun:

160-6000001812537-64

IBAN:

RS35160600000181253764

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Video: Mala Marija brine o šestoro braće i sestara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    6. februar 2024 | 09:47

    Moj slučaj iz 2009.godine. Hemoterapija citostaticima, (oksaliplatin 75.000 i xeloda 25.000), tzv. Xselox protokol, 5 tura, jedna mesečno. Pola platio ja, pola RZZO... Izlečen! Doktor Dino Tarabar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA