Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpska Mona Liza operisana u Turskoj: Aleksandra dva dana bila u dubokom snu, operacija trajala 10 sati

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Aleksandra, devojka koja boluje od agresivnog tumora na mozgu, operisana je početkom meseca u Turskoj i tada je uklonjen veliki deo tumora * Ona je trenutno stabilno, ali ne pomera levu stranu tela

  • 0
Aleksandra Dinić Foto: Privatna arhiva

Aleksandra Dinić, poznata i kao srpska Mona Liza, devojka koja boluje od agresivnog tumora na mozgu, operisana je početkom meseca u Turskoj i tada je uklonjen veliki deo tumora.

Ovo je na Fejsbuku objavila njena sestra Nataša. Kako je navela, Aleksandra je pre operacije dva dana bila u dubokom snu, nije mogla da otvori oči ni da priča. Doktor je, posle pregleda, rekao da je životno ugrožena i da će na programu za operaciju biti odmah ujutru.

"Četvrtak, 1. februar... Stižemo sa aerodroma u bolnicu u večernjim časovima. Aleksandra je već drugi dan u dubokom snu. Ne može da otvori oči, ne može da priča. Operacija, kojom bi joj uklonili deo tumora, bila je planirana za vikend. Po dolasku u bolnicu radi se hitan CT, zatim i magnet. Saopštenje doktora da je životno ugrožena, i da će već sutradan, u 7.30 biti na operacionom stolu. Zamalo!.. reč koja nije dovoljno mala da opiše koliko je falilo da zakasnimo...".

"Petak, 2. februar. Operacija koja je trajala oko 10 sati, neizvesnost, strepnja i konačno saopštenje doktora da je sve prošlo po protokolu, bez komplikacija. Uklonjen je veliki deo tumora i ugrađena je cevčica za aplikaciju terapija u preostali, inoperabilni deo tumora. Aleksandra je dobila svoju šansu da nastavi bitku!".

"Subota, 3. februar. U bolnici, koja se prostire na deset spratova, i mogu samo da zamislim kojim brojem soba, Aleksandru sa intenzivne nege smeštaju u sobu pod brojem 1361, odmah do sobe 1360 (njen broj u fondaciji). Pomislih Zamalo! Bila bi to luda slučajnost... mada sve više verujem da se neke stvari dešavaju ili ne dešavaju da bi nas dovele na pravi put".

"Sledi postoperativni oporavak... Aleksandra je trenutno stabilno i dalje bez mogućnosti da pomera levu stranu tela. Njen neprijatelj koji ju je zamalo dokrajčio je i dalje tu! Samo sada sa znatno manjim brojem vojnika nego ranije. Dok je Aleksandra iscrpljena od dugog ratovanja. Mrtva trka! Međutim, imamo strategiju i plan da kontinuirano napadamo njenog sada pomalo oslabljenog neprijatelja, nizom terapija. Ne smemo čekati ni trenutka, jer podsećam da njen tumor nosi titulu prvaka u svojoj kategoriji po agresivnosti i po sposobnosti brzog multiplikovanja. Još jedno "zamalo" ne možemo sebi da priuštimo!

"Zamalo!... Reč u koju može da stane toliko puno, ali ne dovoljno koliko mi treba da se zahvalim svima vama koji ste se makar jednom porukom odazvali na moj apel za pomoć. Ne znam da li je moguće osvestiti da ta jedna poruka koju pošaljete, to jedno deljenje apela, jedan lajk, jedan komentar na ponekoj licitaciji, je po jedan metak ispaljen na ovu neman od tumora! Bez vas, kao naše armije, mi ne bi mogli ništa!

"Sada nam je potrebna jos jedna kiša metaka, kako bi pokušali da ovu bitku privedemo kraju! Neophodna su novčana sredstva za planirane terapije za tumor, fizikalne terapije koje su sastavni i neizostavni deo lečenja, kao i za bolničke troškove", napisala je Nataša Dinić, Aleksandrina sestra.

Aleksandri možemo da pomognemo na sledeće načine, putem Fondacije "Budi human":

upiši 1360 i pošalji sms na 3030

Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001468223-53

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468323-44

IBAN:

RS35160600000146832344

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Video: Helena je danas napunila 8 godina, 4, godine se leči od tumora na mozgu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA