Vreme čitanja: oko 2 min.

"Bravo, obezbedili smo Đurđini operaciju": Ona je nedonošče, rođena u jeku korone, na respiratoru bila 72 dana

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Đurđina je, eto, odlučila da preživi pored svih problema. Četiri i po meseca bila je bez mog dodira i bez moje ljubavi u inkubatoru. Nažalost, borimo se sa dosta problema, sa Vest sindromom, epilepsijom, velikim oštećenjem vida", kaže mama Olivera

  • 0
Đurđina Stefanov Foto: Privatna arhiva

"Budite ponosni što smo danas dokazali šta je bitno u životu, od dece i vere u humanost sve polazi. Hvala svima od srca na atmosferi, smehu, hvala svim vrtićima grada Kraljeva koji su poveli decu. 407.000 i 345 evra je rezultat svih nas! Bravo, obezbedili smo Đurđini operaciju", napisala je Oivera Stefanov, mama malene Đurđine.

Devojčica je rođena u šestom mesecu trudnoće, u jeku korone 2021. godine. Imala je svega 800 grama, bila na respiratoru 72 dana i preživela moždano krvarenje trećeg stepena koje je ostavilo brojne posledice.

– Đurđina je, eto, odlučila da preživi pored svih problema. Četiri i po meseca bila je bez mog dodira i bez moje ljubavi u inkubatoru u Kragujevcu. Nažalost, borimo se sa dosta problema, sa Vest sindromom, epilepsijom, velikim oštećenjem vida. Đurđinu hranimo uz pomoć sonde. Ona, nažalost, ne sedi, ne hoda, ali ima brata i sestru koji je vole, a ja kao majka nastojim da joj pružim što bolji život i zato smo se danas uz pomoć Kraljevčana, malih firmi i malih proizvođača potrudili da ovaj humanitarni bazar bude što bogatiji i uspešniji – rekla je za portal Krug Olivera.

Đurđina ide na zakazanu operaciju na privatnoj klinici u Beogradu sledeće nedelje. Operacija košta oko 2.500 evra.

Lečenje potom treba da nastavi u Hrvatskoj, a za to je porodici Stefanov potrebno još oko 5.000 evra.

– Lekovi i oprema za aspiriranje, jer Đurđina ima problema sa disanjem, ali i špricevi za sondu i kateteri koje svakodnevno mora da koristi su oko 2.000 evra na mesečnom nivou. Njeno lečenje biće dugotrajno… Nadu su nam danas dali svi dobri ljudi i mališani koji su posetili bazar, a u ponudi smo imali sve – od slanih i slatkih kiflica, kolača, čokoladnih štapića, nakita , ukrasnog cveća, balona… Moram da pohvalim sve vrtiće koji su doveli decu, imali kreativne radionice, pravili narukvice i aranžmane za mame. Iznenađena sam koliko smo kao narod humani, koliko želimo da pomognemo samo ako znamo o čemu se radi – kaže Olivera.

Svi koji bi želeli da pomognu mogu i dalje to da učine putem Fondacije "Pokreni život":

slanjem SMS-a sa brojem 147 na 3800

dinarski račun 160-6000001681493-55

devizni račun 60-6000000838743-97

IBAN:RS35160600000083874397

SWIFT/BIC:DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Video: Ukraden novac iz kutije za lečenje dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA