Vreme čitanja: oko 2 min.

Samohranoj majci sa troje dece izgorela kuća: Lapovčani pokrenuli humanitarnu akciju da im naprave novi dom

N. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otvoren je tekući račun na koji će biti moguće uplaćivati sredstva namenjena isključivo izgradnji njihove nove kuće

  • 0
Priboj kuća požar goreo dimnjak na kući u Priboju Foto: RINA

Prvi čovek opštine Lapovo Boban Miličić najavio je humanitarnu akciju koja je pokrenuta u ovom mestu radi prikupljanja sredstava za izgradnju kuće porodici Petrović koja je ostala bez krova nad glavom početkom februara meseca ove godine.

Skromna kuća porodice Petrović stradala je u požaru 5. februara 2024. godine.

Porodicu čine samohrana majka Ana, sa troje dece: Aleksandrom (13), Jovanom (7), Marijom (1,5) i Anina bolesna i teško pokretna majka, a ovo je prva humanitarna akcija koju pokreću meštani i namenjena je izgradnji njihovog novog doma.

"Nakon što je skromna kuća Petrovića stradala u požaru, prijatelji ih primaju u svoj dom, do pronalaženja novog krova nad glavom. Dobri ljudi Lapova odazvali su se akciji prikupljanja hrane, garderobe, obuće, sredstava za školu, novca, na čemu su oni neizmerno zahvalni. Međutim,osnovni problem kom je potrebno trajno rešenje i koji zahteva nešto više sredstava je izgradnja novog doma za ovu petočlanu porodicu. Potrebna je sigurnost odrastanju Anine dece, zdravi uslovi odrastanja, s obzirom na to da dvoje dece već ima problema sa astmom i više od svega podrška male zajednice čiji su deo, podrška svih nas" rekao je predsednik opštine Lapovo Boban Miličić za "Glas Zapadne Srbije".

Kako kaže, u dogovoru sa porodicom otvorili su tekući račun na koji će biti moguće uplaćivati sredstva namenjena isključivo izgradnji njihove nove kuće.

"Pored mogućnosti uplate na račun, u planu je i realizacija više humanitarnih događaja u cilju prikupljanja novčanih sredstava, kao i drugih aktivnosti o čemu ćemo vas redovno obaveštavati. Ujedinimo se u borbi za bolje sutra porodice Petrović! Podelite njihovu priču, pozovite i svoje prijatelje da u akciji učestvuju, jer oni sada nemaju nikoga sem nas, a naše malo njima zaista mnogo znači“, rekao je predsednik opštine Lapovo Boban Miličić.

Podaci za uplatu su:

Za uplate iz Srbije:

Dinarski račun: 205-9001030732722-37, NLB Komercijalna banka, Ana Petrović, Dimitrija Tucovića 16, Lapovo

Za uplate iz inostranstva:

SWIFT-BIC: KOBBRSBG

IBAN/Account Number: RS35205903103211068735

Name: ANA PETROVIC

Street: DIMITRIJA TUCOVICA 16

City, Country: Lapovo varos, REPUBLIC OF SERBIA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA