Vreme čitanja: oko 1 min.

Predivan gest zaposlenih u zatvorima: Pešačili 9 dana od Rakovice do Ostroga za malu Anastasiju

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnici Službe Miloš, Boris, Aleksandar, Marko, Predrag i Milan krenuli su na put 23. marta 2024. godine iz manastira Rakovica do manastira Ostrog

  • 0
Komandiri uspešno završili humanitarnu misiju do Ostroga za lečenje devojčice iz Beograda Foto: MUP RS

Šest pripadnika Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Beogradu i Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu prešli su pešice za devet dana 440 kilometara od Beograda do Ostroga kako bi pomogli da se što više novca prikupi za lečenje male Anastasije Zafirović iz Beograda koja boluje od cerebralne paralize.

Osmogodišnja Anastasija je zbog komplikacija na rođenju ostala bez kiseonika u mozgu što je dovelo do njegovog velikog oštećenja i cerebralne paralize od koje se već godinama leči za šta su joj potrebna sredstva za fizikalne tretmane, rehabilitaciju i tretmane matičnim ćelijama.

Pripadnici Službe Miloš, Boris, Aleksandar, Marko, Predrag i Milan krenuli su na put 23. marta 2024. godine iz manastira Rakovica, u kome počivaju mošti blaženo počivšeg patrijarha Pavla, do manastira Ostrog, u kome se nalaze mošti Svetog Vasilija Ostroškog.

Oni su na ovom putu stekli podršku mnogih pojedinica, organizacija i medija koji su ih, vidno iscrpljene, aplauzom dočekali ispred Ostroga. Komandiri su dnevno pešice prelazili oko 50 kilometara, što je osim fizičke iscrpljenosti donelo i očekivane povrede koje prate ovakav put, ali su sva šestorica ponosna što su zajedno završili "hodošačće" za Anastasiju.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je zahvalna zaposlenima, kao i široj javnosti, koja je, osim podrške komandirima i finansijski pomogla ovu humanitarnu akciju fondacije „Budi human“.

Svi koji žele mogu da uplate novac za lečenje osmogodišnje devojčice, to mogu da urade sledeći način:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000843926-68

Uplatom na devizni račun: 160-6000000843971-30

IBAN: RS35160600000084397130

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA