≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Koalicija oko SPS predala GIK listu za izbore 17. decembra, Dačić poručio da veruje u pobedu

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Mi nismo ni za kakvu saradnju sa onim strankama koje se zalažu za priznavanje Kosova", rekao Dačić novinarima

  • 4

Koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije predala je Gradskoj izbornoj komisiji listu za učešće na gradskim izborima zakazanim za 17. decembar.

Lista se zove "Ivica Dačić - premijer, Toma Fila - gradonačelnik".

Sa listom su zajedno predali 4.000 potpisa.

Osim Dačića i Tome File tu su bili Aleksandar Antić, Nikola Nikodijević, Dragan Marković Palma i Ivan Karić.

Dačić je rekao da su time što su prikupili više od 20.000 potpisa za parlamentarne izbore i 4.000 potpisa podrške građana za gradske izbore pokazali da su jedna od najorganizovanijih stranaka, zajedno sa

Srpskom naprednom strankom.

Naglasio je da veruje da će zajedno sa SNS i na parlamentarnim i gradskim izborima osvojiti najveći broj glasova i pobediti opoziciju na izborima u Beogradu.

Dačić: Verujemo u apsolutnu pobedu koalicija oko SNS i SPS

Llider Socijalističke partije Srbije Ivica Dacičh izjavio je nakon predaje liste ''Ivica Dačić - premijer Srbije'' za predstojeće parlamentarne izbore, iza koje stoji koalicija SPS-JS-Zelelni Srbije, da veruje da će ta koalicija i ona okupljena oko SNS na glasanju 17. decembra ostvariti aposlutnu pobedu.

"Mi nismo ni za kakvu saradnju sa onim strankama koje se zalažu za priznavanje Kosova, koje se zalažu za to da srpski narod bude obeležen kao genocidni ili sa takozvanim proevropskim, lažnim proevropskim ili lažnim propatriotskim strankama koji u stvari hoće da iskoriste nas za rušenje Vučića", rekao je Dačić na pitanje novinara da li je SPS hipotetički spremna da sa opozicijom uđe u nekakvu koaliciju, ukoliko oni pristanu da Dačić bude premijer upravo u skladu sa sloganom koalicije.

Lider SPS-a je podsetio i da slogan ''Dačić premijer'' nije novi slogan.

"Moj prijatelj Aleksandar Vučić i politički partner i ja smo pre nekoliko nedelja razgovarali na političke teme, dogovarali se da idemo odvojeno na izbore i da informišemo jedan drugoga o koalicijama, ko će sa kim da ide, kako će nam se zvati liste, tako da to su apsolutno gluposti da postoje bilo kakvi problemi na tom planu", rekao je Dačić.

Dodao je da sa druge strane, funkcije ne zavise od retorike nekih želja, već od uspeha na izborima.

Podsetio je da je SPS na Glavnom odboru jednoglasno donela odluku da će posle izbora nastaviti saradnju sa Srpskom naprednom strankom.

''Tako da tu za nas oko toga nema zaista nikakve dileme'', rekao je Dačić i naglasio da neće više da odgovara na takva pitanja.

"To je naučna fantastika da neko uopšte bude u prilici da tako nešto postigne. Ja sam ubeđen u našu apsolutnu pobedu na decembarskim izborima. Kad kažem našu pobedu, mislim na zbir poslanika i glasova koji će imati naše dve koalicije", rekao je Dačić.

Dačić je novinarima, nakon što je predata izborna lista SPS, JS i Zelenih Srbije naglasio da je naziv liste ''Dačić premijer'' u skladu sa tim što koalicija želi da bude otvorena i poštena prema svima.

"Ako osvojimo dovoljan broj glasova, ako steknemo poverenje građana, to je naš predlog za premijera. S druge strane, mi imamo veoma dobru saradnju svih ovih godina sa SNS. Naš cilj jeste da tu saradnju nastavimo i posle izbora. Mi smo ponosni na sve ono što smo dobro radili u proteklih 10 godina. Mi u tom smislu, i kad govorim o kandidatu za premijera, uvek smo govorili i prošli put da smatramo da možda možemo još bolje...mi smo podržali i podržavamo Vučića za predsednika", rekao je Dačić.

Predlog da on bude premijer je, kako kaže, u skladu sa najboljim interesom Srbije.

"Naš predlog za premijera je u najboljem interesu Srbije. Naravno, to su i naši politički ciljevi i politički planovi. Sve to zavisi od broja glasova, odnosno politika", rekao je on i dodao da je osnovni program koalicije zalaganje za nacionalne i državne interese i za principe socijalne pravde.

Dodao je da sama činjenica da su za jedan dan prikupili 20.000 potpisa i više, govori o tome da su, pored Srpske napredne stranke, najorganizovanija politička partija.

"Naša koalicija, imamo apsolutno sve predispozicije da naš izborni rezultat bude dobar na sledećim parlamentarnim izborima", rekao je Dačić, koji je precizirao da je on nosilac liste, da potom sledi Dragan Marković Palma, i da je na trećem mestu unuk Slobodana Miloševića, Marko.

Pošto su ovo izbori veoma značajni za državne i nacionalne interese, mi smo ovoga puta, smo najodgovornije i najviše državne funkcionere stavili na listu, kazao je.

Tu su, kako je dodao, Snežana Paunović, Slavica Đukić-Dejanović, Vladan Zagrađanin, Branko Ružić, Dušan Bajatović, Novica Tončev, Đorđe Milićević, Aleksandar Antić, kao i poznati lekari Vladimir Đukić i Aleksnadra Marković.

Na listi su, pored ostalih, i predstavnici Saveza penzionera i Uduženja Naša Drina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA