Vreme čitanja: oko 2 min.

"Smeta im dogovor SNS i SRS na lokalu, a nije kada su radikali podržali DS": Vučić o opoziciji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik je istakao da postoji razlika između parlamentarnih izbora i onih za izbor lokalnih samouprava

  • 66
Skupština Srbije Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da onima kojima smeta dogovor SNS-a i SRS-a nije smetalo kada su radikali podržavali DS i da Marko Bastać ne bi bio predsednik opštine Stari Grad da nije bilo podrške radikala.

"Znate, Bastać ne bi bio predsednik opštine Stari Grad da nije bilo Šešelja. I to svi znaju. I nisu bili tad zabrinuti. Nisu bili zabrinuti ni kada su (Aleksandra) Šapića i radikale podržavali iz Demokratske stranke i svaku odluku glasali iz skupštine opštine Novi Beograd, samo da SNS ne bi bio na vlasti. Tad su radikali dobri kad su protiv SNS-a. Tad su vam odlični na lokalnom nivou", rekao je Vučić tokom gostovanja na TV Tanjug povodom 80 godina postojanja novinske agencije Tanjug.

Na pitanje kako komentariše izjavu ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislava Žigmanova da su Hrvati u Srbiji zabrinuti zbog saradnje SNS-a i SRS-a na lokalnom nivou, predsednik je zapitao da li je bio zabrinut kada je predsednik SSP Dragan Đilas bio na vlasti u opštini Stari grad pomoću radikala.

"Mnogo je zabrinut (Žigmanov). Vidim, sedi u fotelji ministarskoj, pa se strašno zabrinuo. Teško mu je. Muči se sa svim šoferima, sekretaricama i svim ostalim. Muka živa jedna. Toliko je zabrinut. A da vas pitam, nije bio zabrinut kad je Đilas imao vlast na starom gradu i kad je zajedno sa njima izlazio na izbore, kad je Đilas imao vlast na starom gradu s pomoću radikala? Ne, pre 100 godina pre već pre 4-5 godina", upitao je Vučić.

Predsednik je istakao da postoji razlika između parlamentarnih izbora i onih za izbor lokalnih samouprava.

"Lokal je jedno, a centralni izbori su nešto drugo. Centralni izbori su velika politika. Centralni izbori su Kosovo, Evropa, Rusija, ekonomija, a lokalni izbori su bavljenje životom običnih ljudi. A ako su pošteni ljudi na listi, nikakav problem s tim nemam", zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Nikada neću potpisati nezavisnost Kosova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    6. novembar 2023 | 06:09

    Svako ima prava na dogovor, samo opozicija je u problemu što nema s kim.

  • Igor

    6. novembar 2023 | 10:48

    Opoziciji smeta svaki korak i postupak Vucica!

  • Ana

    6. novembar 2023 | 06:09

    Opozicija bi silom do vlasti, pa ne znaju više šta im ne smeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA