Vreme čitanja: oko 1 min.

RIK: Lista ''Dosta, evropski put'' odbijena, Albanska lista poslednja prolgašena

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema podacima na sajtu RIK, do sada je proglašeno 18 lista

  • 0
Srbija izbori 2023. Foto: Tanjug/AP

Republička izborna komisija odbila je večeras zbog nedostataka koji nisu otlonjeni da proglasi listu "Dosta, evropski put" koju je podnela istoimena koalicija, a kao poslednju za učesće na izborima zakazanim za 17. novembar, proglasila je listu "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina".

Lista "Dosta, evropski put nije proglašena", kako se moglo čuti na sednici jer u zakonom predviđenom roku, nije otklonila nedostatak i RIK-u nije dostavila nedostajući broj pravno valjanih izjava birača koji podržavaju listu.

Podnosilac liste, prema rečima predstavnice RIK Jasmine Milošević, nije postupio po svemu naloženom i nije otklonio nedostatak koji je smetnja za proglašenje liste.

Nakon izjave člana komisije Jelene Milenković da je lista "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina" ispravila nedostatak, te imala dovoljan broj pravno valjanih izjava birača za učešće na izborima i proglašenje, RIK je utvrdila da ta lista, koja je poslednja proglašena za učešće na parlamentarnim izborima zakazanim za 17. decembar, ima položaj nacionalne manjine.

Imenovani su član i zamenik komisije koje je predložila koalicija "Albanska demokratksa alterantiva - ujedinjena dolina".

Prema podacima na sajtu RIK, do sada je proglašeno 18 lista.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Koalicija oko SPS predala RIK listu "Ivica Dačić - premijer Srbije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA