Vreme čitanja: oko 1 min.

Damnjanović: Rok za podnošenje izveštaja o troškovima izborne kampanje ističe sutra

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije ističe da je njihova obaveza da sa tim podatkom izađu u javnost

  • 0

Rok za podnošenje preliminarnog izveštaja o troškovima izborne kampanje Agenciji za sprečavanje korupcije od strane političkih subjekata koji učestvuju u izbornoj kampanji ističe sutra, izjavio je direktor ove agencije Dejan Damnjanović.

"Podsećam sve aktere koji imaju ovu obavezu da je ispune do sutra, a naša je obaveza da te izveštaje obradimo i sa njima izađemo u javnost", rekao je on za TV Prva, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, Agencija za sprečavanje korupcije je veoma zauzeta oko predizborne kampanje i ima 140 posmatrača na terenu.

Kako je dodao, Agenciji je stigao veliki prijava na prekršaje koji nastaju u toku kampanje.

"Mi tu postupamo po dva zakona i to po Zakonu o sprečavanju korupcije i po Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti. Kada je reč o prekršajima i kaznama za njih, ima ih više među kojima je i oduzimanje određenog procenta sredstava, ali ima i krivične odgovornosti", naveo je Damnjanović.

Prema informacijama sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, preliminarni izveštaj se odnosi na sve prihode i troškove u vezi sa izbornom kampanjom od dana raspisivanja izbora do 15 dana pre dana određenog za glasanje, što znači da ovaj izveštaj obuhvata period od 1. novembra do 2. decembra ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA