Vreme čitanja: oko 2 min.

Dačić naglasio ključnu ulogu predstojećih izbora u Beogradu

T. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je naglasio da su Beogradski izbori prilika da građani pokažu da im je stalo do Beograda i Srbije

  • 4
Ivica Dačić Foto: Filip Plavčić

Nosilac izborne liste Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, u obraćanju danas u Beogradu, naglasio je ključnu ulogu predstojećih gradskih izbora i istakao da je Beograd centar kulturnog, sportskog, obrazovnog i društvenog života.

"Beograd i Beograđani moraju da imaju jedinstven odnos prema nacionalnom pitanju, interesima svoje države Srbije i svih ljudi bez obzira gde žive. Beograđani imaju empatiju prema svima i otvoreno srce za svakog ko u Beograd dođe, ali na ovim izborima moraju da pokažu da najveću ljubav imaju prema svojoj zemlji", rekao Dačić.

Dačić je istakao da će Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije zajedno voditi, graditi i čuvati glavni grad, saopštili su iz SPS-a.

"Zajedno ćemo nastaviti borbu protiv antisrpske koalicije, protiv tzv. levičarskih i desničarskih opcija ujedinjenih oko čoveka koji svojim imenom i prezimenom ne sme da izađe na izbore. Jednom zauvek ćemo pobediti one koji bi samo da ruše i da nas vrate u vreme kada su sve fabrike zatvorene, građani osiromašeni i poniženi, a oni obogaćeni i spremni da zauvek budu u službi stranih moćnika", naveo je Dačić.

On je naglasio da su Beogradski izbori prilika da građani pokažu da im je stalo do Beograda i Srbije.

"Beograd neće biti nosilac antisrpske politike. Beograd ne sme i nije prirodno da bude protiv Srbije. Moramo da pokažemo da želimo stabilnu i sigurnu državu sa čvrstim i mudrim rukovodstvom koje će braniti državne interese", naglasio je Dačić.

Dodao je da aktuelno državno rukovodstvo neće priznati tzv. Kosovo i dopustiti njegov ulazak u UN, kao i da se neće odreći Republike Srpske, niti uvesti sankcije Rusiji i Kini.

"Zato je važno da građani glasaju za Beograd i Srbiju, da glasaju za nezavisnu i odgovornu politiku koja može da odgovori na izazovna i teška vremena koja su pred nama, a garant takve politike je Aleksandar Vučić predsednik, a Ivica Dačić premijer", istakao je Dačić.

Nosilac liste Socijalističke partije Srbije je naveo da je zadovoljan činjenicom što je SPS sve više partija mladih, koji su vođeni idejama da socijalizam i patriotizam postanu pravi nosioci političkog života.

"Srećan sam što danas mogu da vidim svoju decu, njihove prijatelje, decu svojih partijskih drugova, Marka Miloševića i generacije koje su preuzele ideju socijalne pravde i jednakih mogućnosti za sve kao načelo po kome će živeti i raditi. Spokojan sam jer Socijalistička partija Srbija ne mora da brine za svoju budućnost", rekao je Dačić.

Na kraju obraćanju u Sava Centru, za koji je podsetio da je takođe nasleđe socijalističkih ideja i socijalističkog rada, Dačić je poručio da je jedino Srbija važna i da je nacionalni interes iznad svih ličnih i drigih interesa.

(Telegraf.rs)

Video: Koalicija oko SPS predala RIK listu "Ivica Dačić - premijer Srbije"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA