≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrivamo ko su ljudi koji su bili pored Vučića na glasanju

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neki mediji su javili da je pored predsednika države bio njegov kum Nikola Petrović, ali kako saznajemo nije reč o kumu već o komšijama

Izbori 2023  Aleksandar Vučić Foto: Mileta Mirčetić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je glasao na biračkom mestu na Novom Beogradu, gde je došao sam. On je neko vreme čekao u redu da glasa.

Neki mediji su javili da je pored predsednika države bio njegov kum Nikola Petrović, ali kako saznajemo nije reč o kumu već o bračnom paru, komšijama Aleksandra Vučića, s kojima je proćaskao ispred biračkog mesta.

Inače, u Srbiji se danas održavaju republički, pokrajinski, beogradski i lokalni izbori. Biračka mesta su otvorena u 7, a zatvaraju se u 20 časova.

Svoje biračko pravo moći će da iskoristi 6.500.666 upisanih birača na jednom od ukupno 8.273 biračka mesta. Srbi sa Kosova i Metohije glasaće na biračkim mestima na jugu centralne Srbije - u Vranju, Kuršumliji, Raškoj i Tutinu.

Građani koji su se prijavili za glasanje u inostranstvu to mogu da učine na 81 biračkom mestu koja će biti otvorena u 31 zemlji. Zbog vremenske razlike u subotu je organizovano glasanje u Portugaliji, Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD i Kanadi, dok će se u ostalim zemljama glasa danas.

Birači koji se nalaze na odsluženju vojnog roka moći će da glasaju na 36 biračkih mesta u više opština, a u zavodima za zvršenje krivičnih sankcija biće otvoreno 29 mesta.

Na republičkim izborima glasači će moći da biraju između 18 lista sa ukupno 2.817 predloženih kandata za 250 mesta u parlamentu. Za pokrajinske izbore utvrđeno je 13 izbornih lista, za izbore za Skupštinu grada Beograda 14, a lokalni izbori biće organizovani u ukupno 65 gradova i opština.

Na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    17. decembar 2023 | 12:14

    Da li je realno da Vučić ne sme ni sa kim da stane na ulici, a da tajkunski mediji ne izmisle senzaciju?

  • Tijana

    17. decembar 2023 | 12:20

    U kampanji se opozicija bavila izmišljenim biračima i krađom izbora, a sad se opet bave Vučićem. Bolest

  • Vanja

    17. decembar 2023 | 12:19

    Istina će pobediti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA