Vreme čitanja: oko 2 min.

DJB-SDS: Ovi izbori su potopili opoziciju

I. A.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naglasio je da je ponosan na listu "Dobro jutro Srbijo"

  • 3
Izbori 2023 glasanje lasačka kutija Foto: Tanjug/Marko Đoković

Lider "Dosta je bilo" Saša Radulović, koji je u kolaciji na izbore izašao sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića i Otetim bebama Ane Pejić ocenio je večeras da su ovi izbori potopili opoziciju.

"Izbori su potopili opoziciju, opozicija je tražila izbore nakon performansa u skupštini, kada im vreme nije, nije se vodilo računa da se pripremi fer i pošteni izborni proces", rekao je Radulović novinarima u štabu stranke nakon prvih preliminarnih izbora, gde je govorio zajedno sa liderom SDS Borisom Tadićem. Naglasio je da je ponosan na listu "Dobro jutro Srbijo", koja je građanima ponudila konkretna rešenja, ali da zbog medijskog mraka građani nisu mogli da čuju njihov program.

Naglasio je da su želeli da se napravi jedna kolona protiv Francusko-nemačkog plana i dodao da mu je žao što građani nisu to prepoznali, jer prihvatanjem tog plana, Srbija gubi i svoju versku i kulurnu baštinu na KiM koja postaje albanska. Prema njegovim rečima, bilo je važno da se napravi jedna lista koja bi se usprotivila tom planu, ali je bilo šest kolona.

"Većina tih listi sada je potopljena", rekao je Radulović.

Opozicija će morati da sagleda svoje rezultate, nama i dalje ostaje centralno pitanje i Francusko-nemački plan koji visi nad Srbijom, naveo je on i naglasio da će analizirati rezultate kampanje koja je, kako je ocenio, bila dobra. Nešto mora da se menja u opozicionom pristupu osim ako nije želja da vlast jača, ocenio je Radulović i naglasio da izbori pokazuju da strategija rata između opozicije ne daje rezulate.

Lider SDS-a i bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da smo imali izbore u kojima se vlast borila protiv opozicije, a isto su činile i pojedine opozicione stranke preko svojih medija. Tadić je dodao da žali što u borbi protiv, kako je rekao, opasnog protivnika nije naišao na odobravanje stava da treba da se formira novi nastup na izborima. Naglasio je da će zbog Francusko-nemačkog plana novi izbori biti brzo i dodao da je on kao predsednik imao crvene linije za KiM.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milica

    17. decembar 2023 | 23:56

    A Tadic je u svoje vreme kao presednik srbije i stavio potpis da priznaje Kosovo. A jedino on zna sta je potpisao pa sad pametuje .

  • Vodolijax

    18. decembar 2023 | 12:07

    Ovi se uhvatili Otetih beba i Pejićke iz Rume kao programa.......pošto onih hiljadu evra obećanih davno ako se glasa za Tadića niko nije dobio.....sad će bebe da reše sve probleme....

  • Vodolijax

    18. decembar 2023 | 12:09

    Oni da su pobedili sve otete bebe bile bi pronađene......ovako će one morati čekati sledeće izbore.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA