Vreme čitanja: oko 1 min.

Grenel: Pobedi SNS doprinelo Vučićevo upravljanje krizom koju je izazvao Kurti

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čujem mnogo dokaza u kojima se tvrdi da su nezavisni i penzioneri u Srbiji na kraju glasali za SNS, napisao je Grenele na mreži X

  • 1
Serbia US Kosovo - Richard Grenell, Ričard Grenel Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Nekadašnji specijalni izaslanik bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, Ričard Grenel, ocenio je da je ubedljivoj pobedi SNS na izborima doprinelo i to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobro upravljao krizom koju je, kako se izrazio, stvarao ekstremistički kosovski lider Aljbin Kurti.

"Čujem mnogo dokaza u kojima se tvrdi da su nezavisni i penzioneri u Srbiji na kraju glasali za SNS, jer je (predsednik) Vučić veoma dobro postupao sa kosovskim ekstremističkim liderom Aljbinom Kurtijem", navodi se u Grenelovoj objavi na platformi Iks (Tviter).

On je ocenio da u trenutku, kada je međunarodna zajednica univerzalno osudila Kurtija, svidelo im se kako je "Vučić upravljao krizom i ostao iznad nje".

"Sećam se da sam morao podjednako da pritiskam i Srbiju i Kosovo dok je Tači bio predsednik. Ali kada je Kurti došao na vlast, situacija je ispala iz ravnoteže", objavio je Grenel i ukazao da je Kurti "stvarao probleme i njegov radikalizam je bio glavna tema za glasače" u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    18. decembar 2023 | 11:43

    Grešiš...glavni razlog su finansije.......koje su sve bolje uz Vučića.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA