Vreme čitanja: oko 1 min.

Koalicija "Srbija protiv nasilja" traži poništavanje izbora u Beogradu

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od nosilaca te liste Miroslav Aleksić rekao je da će se glasovi brojati tokom noći, i da najveća biračka mesta nisu izbrojana

  • 11
Miroslav Aleksić Foto: Tanjug/Marko Drobnjaković

Koalicija "Srbija protiv nasilja" (SPN) saopštila je danas da na osnovu 81 procenta prebrojanih glasova u Beogradu lista SNS ima 21 hiljadu glasova više od liste SPN.

Koalicija SPN tvrdi da je više od 40 hiljada ljudi bez legalnog prebivališta u Beogradu organizovano dovedeno radi podrške listi SNS i da je time, kako navode, "drastično promenjena izborna volja Beograđana", prenosi tanjug.

Oni zato traže poništavanje izbora u Beogradu i ponavljanje glasanja za Skupštinu grada, kao i "čišćenje biračkog spiska".

Koalicija "Srbija protiv nasilja" najavila je protest ispred Republičke izborne komisije zbog, kako tvrde, "krađe izborne volje". Nezadovoljni izbornim rezultatima predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" rekli su sinoć da neće prihvatiti rezultate izbora u Beogradu koje je objavila SNS.

Jedan od nosilaca te liste Miroslav Aleksić rekao je da će se glasovi brojati tokom noći, i da najveća biračka mesta nisu izbrojana.

"U ovom trenutku lista Srbija protiv nasilja i lista Srpske napredne stranke su negde izjednačene u ukupnom zbiru", rekao je sinoć Aleksić. Prema podacima Cesida i Isposa na uzorku od 95 odsto, lista oko SNS, "Beograd ne sme da stane" osvojila je u Beogradu 38,7 odsto, a lista SPN 34,7 odsto glasova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    18. decembar 2023 | 11:40

    Prezirem vas sve...ali nemojte vise silovati gradjane Beograda..dosta je bilo...jer ako se narod stvarno probudi nece ni jedne ni druge ni trece spasiti dragi Bog otac...pogledajte gde ste pogresili...ispravite greske ucite radite i spremni docekajte sledece izbore...samo nemojte vise vase nasilje sprovoditi nad gradjanima Beograda

  • Trig

    18. decembar 2023 | 11:27

    Ha,ha,ha,jadnici.....

  • 534

    18. decembar 2023 | 11:40

    Nisu izbori Lotto pa da se organizuju svake nedelje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA