Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksić: Protesti SPN ispred RIK-a biće nastavljeni i danas

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Miroslav Aleksić je sa Marinikom Tepić započeo štrajk glađu

  • 7
Srbija protiv nasilja, Miroslav Aleksic, SPN Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jedan od nosilaca izborne liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić najavio je da će protesti te koalicije ispred zgrade RIK-a biti nastavljeni i danas zbog, kako tvrde, nepravilnosti izbornog procesa.

On je sinoć zajedno sa Marinikom Tepić započeo štrajk glađu, i gde će, kako su najavili, ostati dok se ne ponište izbori u Beogradu, rekao da se protesti ispred zgrade RIK-a nastavljaju i večeras, javlja Tanjug.

Aleksić tvrdi da se u Beogradu dogodila izborna krađa i očekuje da im se na protestu priključe i druge opozicione stranke.

On je rekao i da je sinoć Gradska izborna komisija odbila da na dnevni red stavi zahtev liste "Srbija protiv nasilja" o poništavanju izbora na nivou Beograda.

Prema Aleksićevim rečima, RIK je najveće izborno telo na funkciji i može da reaguje tako što će njihove zahteve preusmeriti na GIK.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitijević rekao je sinoć da su predstavnici liste Srbija protiv nasilja došli u RIK i predali zahtev da se ponište beogradski izbori i održe novi, ali je ukazao da RIK nije organ za sprovođenje beogradskih izbora, već je to Gradska izborna komisija (GIK) grada Beograda.

"Samim tim RIK nije i ne može da bude drugostepeni organ, kako tvrde, u odnosu na GIK", rekao je Dimitrijević.

On je naglasio da je to u skladu sa zakonom, nadležnost isključivo Višeg suda u Beogradu i da RIK ne može ni da raspiše, ni da sprovede nove beogradske izbore, a da se na ovaj način vrši neprimeren i neprihvatljiv pritisak na njega lično kao i na RIK.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordjevic Bec

    19. decembar 2023 | 12:45

    Umesto da cestita,on kuka ☝️Narod ne voli silu a oni su kao protiv🙄Eno mu mentor zabrinut i place od tuge🫢Nimalo stida i dostojanstva☝️

  • Zika

    19. decembar 2023 | 13:15

    Idi kuci majstore slava je danas pusti ljude da uzivaju. Dosta nam je vise politicara odmori!

  • Maki

    19. decembar 2023 | 12:36

    Sve se u zivotu vraca,stara i velika istina Smejali se Tomi Nikolicu-kad je on gladovao.A sada prepisuju ggradivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA