≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Završen protest pristalica SPN: Okupljeni pred kraj skupa bacili nekoliko desetina jaja na zgradu RIK-a

T. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na skupu je trenutno mirno, nema stranačkih obeležja, a okupljeni duvaju u pištaljke

  • 30
Protest Koalicija Srbija protiv nasilja SPN izbori Republička izborna komisija RIK Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Pristalice Koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) i večeras su se ponovo opupile, ali u mnogo manjem broju nego u ponedeljak, ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK).

Okupilo se oko stotinak pristalica koji su blokirali saobraćaj u Ulici Kralja Milana.

Kako je rekao jedan od predstavnika koalicije Radomir Lazović, oni su se okupili da bi podržali kolege Mariniku Tepić i Miroslava Aleksića u štrajku glađu i istakao da je potrebno da se poštuje izborna volja građana i da se ponove izbori, najmanje, kako je rekao, u Beogradu.

Skup je u početku bio bez incidenata, ali su okupljeni pred kraj bacili nekoliko desetina jaja na zgradu RIK-a. Tokom protesta, učesnicima su se obratili predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" i organizacije "Proglas".

Demonstranti su duvali u pištaljke i nosili transparente, a u jednom momentu su i zapalili baklju.

Skupu ispred zgrade RIK-a prisustvovali su, između ostalih, predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" Borko Stefanović, Pavle Grbović, Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Radomir Lazović, Janko Veselinović, Đorđe Miketić, kao i predstavnici organizacije "Proglas", među kojima su bili Dragan Bjelogrlić, Svetlana Bojković, Miodrag Majić i Ivanka Popović.

Protest Koalicije "Srbija protiv nasilja", koja je nezadovoljna izbornim rezultatima u Beogradu, održan je i u ponedeljak kada su njeni predstavnici Marinika Tepić i Miroslav Aleksić ušli su u prostorije RIK-a gde su predali zahteve i prigovore na izborni proces.

Oni su tada počeli štrajk glađu koji će, kako su rekli, trajati dok se ne ponište beogradski izbori.

Sinoćni protest pratili su brojni incidenti, a saobraćaj u Ulici Kralja Milana bio je blokiran više sati.

Okupljeni su skandirali "Poništite izbore" , "Ne damo pobedu", a na ulaz u Skupštinu bacana su jaja, plastične flaše i drugi predmeti.

Jedna grupa mladića pokušala je na silu da probije zaštitnu ogradu koja je postavljena ispred pristorija RIK-a, a došlo je i do koškanja među okupljenima.

Jedna osoba nasrnula je na ulaz zgrade, a bilo je i onih koji su pozivali da se uđe unutra. Okupljeni su pokušali da blokiraju održavanje sednice RIK-a, koja je ipak uspela da se održi.

Ispred RIK-a napadnut je i direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević, dok je pokušavao da napusti zgradu.

Normalizovan saobraćaj u Kralja Milana

Saobraćaj je normalizovan večeras u Ulici kralja Milana nakon što je oko 22 časa okončan protest pristalica koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN). Pristalice SPN završile su večeras protestni skup koji je ponovo održan ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK). Skup je u početku proticao bez incidenata, ali su okupljeni pred kraj bacili nekoliko desetina jaja na zgradu RIK-a.

(Telegraf.rs)

Video: Blokiran saobraćaj, incident na protestu SPN ispred RIK-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    19. decembar 2023 | 19:31

    NATO PLACENICI -NASILNICI PROTIV SRBIJE!!!

  • supergnu

    19. decembar 2023 | 19:50

    Neverovatno da se jedino ovi bune. Svima regularno ali ameri i nemci hoce neku vrstu haosa. Ozbiljan poremecaj brate, bas ozbiljan a uz sve to su smesni do bola...🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️😵‍💫😵‍💫😵‍💫😂😂😂

  • I

    19. decembar 2023 | 19:49

    Jadni i bedni, zar se tako dobija podrška "poštenih" glasača, sramota šta radite, i ne morate da jedete da vidite kako izgleda ko stvarno nema šta da jede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA