Vreme čitanja: oko 1 min.

Vuletić: Incidenti sa protesta su se naslućivali još od raspisivanja izbora

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Setimo se i onih protesta posle predsedničkih izbora 2017. godine, čitava atmosfera je nekako stvarana, najavljivana

  • 1
Protest opozicije  ispred RIK-a Foto: Katarina Drajic/ATAImages

Sociolog Vladimir Vuletić izjavio je danas, povodom incidenata ispred RIK-a gde su protestovale pristalice liste "Srbija protiv nasilja", da se naslućivalo da bi moglo doći do takvih scena još od raspisivanja izbora, jer poslednjih godina nije bilo nijednih izbora nakon kojih nije bilo protesta.

"Setimo se i onih protesta posle predsedničkih izbora 2017. godine, čitava atmosfera je nekako stvarana, najavljivana. Ja se i ne sećam da li je uopšte iko od opozicionih prvaka ikada govorio o izborima, a da nije pominjao mogućnost nekakve velike krađe", izjavio je Vuletić za Tanjug.

Vuletić je naveo da je problem i u tome što je protest najavljen blizu ponoći, kada se videlo kakvi su rezultati izbora.

Sociolog Vladimir Vuletić Printscreen: RTS

Komentarišući rezultat na izborima liste "Mi - Glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović", Vuletić je naveo da je takav scenario bio predviđan na istraživanjima pre izbora.

"Nestorović je i na izborima prošle godine podržao listu Dveri. Vi sada kada saberete ono što su Milica, Boško i on ostvarili zajedno, samo u drugačijim kombinacijama, to je negde sličan broj glasova. On je pre svega dobio glasove onih ljudi kojima se na neki način politika smučila, prepoznali su ga kao osobu koja je vansistemska", ocenio je Vuletić.

Govoreći o republičkim izborima, Vuletić je naveo da je za uspeh SNS bio ključan nosilac liste "Srbija ne sme da stane" i član te stranke Aleksandar Vučić.

Vuletić je ukazao da je SNS dobila i apsolutnu odgovornost za ono što će se dešavati i način na koji će Srbija ići dalje u budućnosti

"Ko zna kakvi će sve još izazovi biti, u tom smislu stabilna vlast i vlast koja može relativno brzo da reaguje, da bude fleksibilna u odgovoru na različite iznenadne situacije, nešto je što nije loše. Samim tim i odgovornost i očekivanja građana su veće", zaključio je Vuletić.

(Telegtaf.rs)

Video: Blokiran saobraćaj, incident na protestu SPN ispred RIK-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bubi

    20. decembar 2023 | 13:24

    Irinej je čestitao Vučiću pobedu i nadamo se da će predsednik i ubuduće obilaziti i ulagati u naše svetinje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA