Vreme čitanja: oko 1 min.

Održan novi protest SPN ispred RIK: Aleksić najavio da se nastavlja uvid u birački materijal

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavnik koalicije SPN Miroslav Aleksić rekao je da će čekati stav Republičke i Gradske izborne komisije po pitanju njihovih zahteva da se ponište izbori na svim nivoima

  • 5
Protest opoizcije ispred RIKa Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Koalicija "Srbija protiv nasilja" (SPN) organizovala je večeras još jedan protest ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), kome je prisustvovalo nekoliko desetina pristalica, a saobraćaj u Ulici kralja Milana bio je za to vreme zaustavljen.

Predstavnik koalicije SPN Miroslav Aleksić rekao je da će čekati stav Republičke i Gradske izborne komisije po pitanju njihovih zahteva da se ponište izbori na svim nivoima, a da sutra ističe rok za izjašnjavanje.

On je izneo tvrdnju i da je posmatračka misija CRTE navela dokaze o krađi glasova na izborima, zbog čega bi, kako je rekao, trebalo da odgovaraju svi oni koji su "u toj krađi učestvovali" između ostalog i nadležni iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Aleksić je rekao i da će pravnici koalicije SPN nastaviti da vrše uvid u birački materijal koji su započeli sinoć.

Na skupu su bili predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" Dragan Đilas, Zdravko Ponoš, Pavle Grbović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Miroslav Aleksić, Marinika Tepić, Vladimir Obradović, Borko Stefanović.

Protest je prvi put održan u ponedeljak kada su Tepić i Aleksić ušli u prostorije RIK-a gde su predali zahteve i prigovore na izborni proces.

Tepić je tada počela štrajk glađu, koji će, kako je rekla, nastaviti do ispunjenja zahteva, a od sinoć su se, u tom vidu protesta, pridružile i dve narodne poslanice, Jelena Milošević iz Niša i Danijela Grujić iz Novog Sada.

Predstavnici koalicije traže poništavanje izbora na svim nivoima, kao i ažuriranje biračkih spiskova.

(Telegraf.rs)

Video: Blokiran saobraćaj, incident na protestu SPN ispred RIK-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    22. decembar 2023 | 20:37

    Samo znajte da mi Srbi nismo Ukrajinci...pazite dobro dokle ćete ići, neće vam pomoći ni vaše američke gazde. Poštujte volju Srba.

  • Jug

    22. decembar 2023 | 20:37

    Muka je ovom narodu od vas i vaše pravde, kad se ovom jadnom narodu bude smučilo biće svašta.

  • Aleksandra

    23. decembar 2023 | 06:55

    Mogu slobodno da protestuju koliko god žele, postići ništa neće jer su izbori čisti, završeni i tu se stavlja tačka. A oni jedino što znaju da se bune, protestuju prave nemire.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA