Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić osudio pokušaj nasilnog zauzimanja Skupštine grada Beograda

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Obaveza je svih političkih stranaka da najoštrije osude ovaj bezumni i nasilnički čin. Država je iznad svega i jača je od svih onih koji pokušavaju da je sruše", istakao je Dačić

  • 3
Nikola Tesla i Mihajlo Pupin na novim poštanskim markama Foto: Milena Đorđević

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić osudio je pokušaj nasilnog zauzimanja Skupštine grada Beograda.

"Socijalistička partija Srbije i ja lično, kao njen predsednik, najoštrije osuđujemo pokušaj nasilnog zauzimanja Skupštine grada Beograda. To je još jedna potvrda onoga o čemu sam govorio u predizbornoj kampanji, da je nasilje jedini njihov program, jer znaju da ne mogu dobiti poverenje naroda", stoji u saopštenju.

Dačić je rekao i da pružaju punu podršku državnim organima da preduzmu sve odgovarajuće mere protiv nasilnika i siledžija, i predsedniku Aleksandru Vučiću u odbrani slobode, samostalnosti, nezavisnosti i suvereniteta Srbije.

"Obaveza je svih političkih stranaka da najoštrije osude ovaj bezumni i nasilnički čin. Država je iznad svega i jača je od svih onih koji pokušavaju da je sruše", zaključio je.

(Telegraf.rs)

Video: "Da nije mojih drugova iz stranke, učinio bih to večeras": Dačić spomenuo ostavku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istorija

    24. decembar 2023 | 21:13

    Dačića uhvatio deja vu, istorija se ponavlja.

  • Pravnica

    25. decembar 2023 | 01:02

    Demos-narod...drzava je narod i narod se pita i postuje njegova volja. Nije vlast samo drzava, trebalo bi kao politikolog to da znas bolje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA