≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić: "Sva lica će do jutra biti pohapšena, bezbednosne agencije su sve predvidele"

E. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Država će uvek reagovati u skladu sa zakonima i Ustavom. Niko nema pravo da ruši našu kuću. I da nanosi teške telesne povrede našim policajcima", rekao je predsednik

  • 14
Aleksandar Vučić Protest Srbija protiv nasilja SNP Skupština Foto-montaža: Tanjug/Vladimir Šporčić, Youtube/Tanjug News Agency official

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, jer je večeras pokušano nasilno zauzimanje institucija države Srbije i naveo da je uhapšeno više od 35 osoba.

Vučić je rekao za Pink da je do sada uhapšeno više od 35 siledžija i da se nastavlja hapšenje širom grada. "Analizirali smo sve što se događalo večeras i zahvalio sam pripadnicima kako policijske brigade, tako žandarmerije, svim pripadnicima policije, koji su težak teret podneli večeras, sagledali sve informacije i sa predstavnicima Bezbednosne informativne agencije", rekao je Vučić.

Poručio je da niko nema pravo da nanosi teške telesne povrede našim policajcima.

"Oni su roditelji, oni su deca, nečija. Imamo za sada dvojicu teško povređenih policajaca. Jednom je jedva zaustavljeno krvarenje. Imamo više lakše ili još sa nejasno utvrđenim stepenom povreda povređenih policajaca. Njih su gađali kockama kojima bukvalno sa lakoćom možete da ubijete čoveka. O staklu kojim je padalo preko vizira na lice, na ruke, na noge da i ne govorim", rekao je Vučić.

On je izjavio i da postoje dokazi da učesnici nasilnog protesta večeras nisu bili ubačeni, kao i da postoje svedoci koji su spremni da govore da je sve bilo pripremano.

"Zar vas nije sramota da bez volje naroda pokušavate da dođete na vlast. Nisam se uplašio protesta, čim sam čuo šta se dešava odmah sam došao u Predsedništvo i ušao na glavni ulaz i da pokažem da sam tu sa svojim narodom", rekao je on  nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vučić je rekao i da je odvratna slika koju su organizatori protesta poslali u svet.

"Da znate samo koliko je ljudi htelo da dođe u Beograd da se obračuna sa njima. Mi za siledžije imamo lek - pažnja i mir. I samo da kažem da su se, čim se pojavila žandarmerija, razbežali kao zečevi za 1,5 minuta. A kakvu su štetu naneli državi", rekao je on.

On je čestitao policajcima za koje je rekao da su snažne udare pretrpeli i izrazio nadu da će policajci biti dobro.

"Sutra će se policija obratiti i pokazati šta je sve uništeno. Pravno ćemo goniti sve i ove kvazi političare. Svi će odgovarati za nasilničko ponašanje", rekao je Vučić.

On je još jednom poručio građanima da ne brinu.

"Srbija je ozbiljna država, suprotstavićemo se svima i pobedićemo sve koji žele da naškode svojoj zemlji. Sačuvaćemo volju građana, sačuvaćemo i njih, ali oni koji žele da ruše svoju zemlju biće na mestu na kome treba da budu", rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradjanin

    25. decembar 2023 | 00:30

    To su izvrsioci predsednice, a sta je sa onima koji ih placaju. Imate svedoka koji je rekao ko ih i koliko placa. Onaj ko je ucio pravo zna da i nalogodavci krivicno odgovaraju.

  • To

    25. decembar 2023 | 00:00

    To,drzavo samo hapsi olos-huligane koji maltretiraju nas Beogradjane koji samo hocemo mirno i posteno da radimo i da na miru stignemo kuci sposla i obratno ane ovo izivljavanje svaki dan.Red u drzavi mora da se zna!!!

  • 534

    25. decembar 2023 | 00:15

    Sve ih u padinjak a preko dana da riljaju njive i cepaju drva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA