≫ 

DS obeležila 28 godina od obnavljanja rada stranke

Obeležavanju 28 godina od obnavljanja rada DS prisustvovao je i nekadašnji predsednik te stranke Boris Tadić

  • 48

Demokratska stranka obeležila je danas 28 godina od obnavljanja svog rada, a predsednik stranke Dragan Šutanovac je kazao da su članovi DS-a od obnavljanja rada imali jedan san na čijem ispunjenju rade i danas, a to je da "Srbija bude moderna, razvijena, demokratska i evropska zemlja".

DS: Deklaracija sa programskim ciljevima za Beograd

Šutanovac je okupljene pozdravio sa "poštovane demokrate", i dodao da se po tome, što jesu demokrate, razlikuju on onih koji vode Srbiju.

- Neko će reći da je lakše kada ste u vlasti, a teže kada ste u opoziciji, ali za odgovorne ljude, koji donose teške odluke, pođednako je teško i kada ste u opoziciji i kada ste na vlasti - kazao je Šutanovac.

Foto: Tanjug/DS

On je naveo da DS nikada nije odustajala, da su uvek radili na tome da "zaštite demokratiju" te da su u prethodnih godinu dana imali niz političkih izazova.

U tom smislu Šutanovac je zahvalio svima koji su u prethodnoj godini učestvovali u "donošenju dobrih odluka" kako bi DS danas bila jača nego što je bila, da se usprave i da "dobiju energiju da ''napadnu'', lošu vlast u Beogradu i Srbiji".

Poslanik DS-a Dragoljub Mićunović kazao je da su se pre 28 godina okupili da bi odbranili slobodu govora, da se "danas o slobodi govora mnogo izmišlja i laže", da se danas u Srbiji ne može govoriti o demokratiji, a da se ne spominje DS koja je, kaže, "matica demokratije".

Foto: Tanjug/DS

- Hoćemo DS koja će uvek biti matica, barjaktar, temelj i garant ljudskih prava u ovoj zemlji. Može se svako kititi i lažno prikazivati, ali istina je da je DS i danas i matica i nukleus svih demokratskih promena - kazao je Mićunović.

Obeležavanju 28 godina od obnavljanja rada DS prisustvovao je i nekadašnji predsednik te stranke Boris Tadić.

DS je formirana 1919. godine, a rad je obnovila 3. februara 1990. godine.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA