≫ 

Deo opozicije protestovao ispred RTS, SNS poručuje: Nisu uspeli da pošalju ružnu sliku Srbije u svet (FOTO)

- Građani Beograda i Srbije poslali su im jasnu i direktnu poruku - da ne žele nikada više da stanu uz lopove i lažove, predstavnike lopovsko-tajkunske koalicije, koji su godinama uništavali našu državu i činili sve da unište budućnost naše dece - ističe se u saopštenju SNS

  • 53

Deo opozicije protestovao je večeras ispred sedišta RTS zbog, kako su istakli, kontinuiranog kršenja zakona i blokade opozicije na javnom servisu.

Građani klicali "Aco, Srbine", Vučić poručio: Pobedićemo ih još ubedljivije (FOTO) (VIDEO)

Na protestu predstavnika opozicionih stranaka i pokreta zahtevano da RTS i drugi mediji "poštuju zakon i standarde struke i obezbede ravnomernu zastupljenost političkih aktera.

Zatražena je i smena direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednika informativnog programa zbog, kako je rečeno, višegodišnjeg nezakonitog, politički pristrasnog rada.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Protest je trajao sat vremena, a tačno u pola osam, kada inače počinje Dnevniik RTS, okupljeni građani koji su nosili transparente i duvali pištalje, uzvikivali su "ua" i "ostavka, ostavka".

Bivši novinar RTS Rade Radovanović, koji se obratio prisutnima, poručio je rukovodstvu RTS da podnese ostavku jer ta kuća "više nije javni servis".

- Ova kuća više nije javni servis, nije čak ni državna televizija. Pretvorili su se u radio-televizijski razglas Aleksandra Vučića -  rekao je Radovanović.

Dramski pisac Siniša Kovačević poručio je da RTS treba da bude ''prva odbrana demokratije i kuća večitih tragača za istinom'' i dodao da su u trenutnom rukovodstvu RTS oni čije su diplome sticane na univerzitetu ''gde je glavni predmet poslušnost".

Među okupljenim građanima bili su kandidati za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima Dragan Ðilas i Dragan Šutanovac i lideri opocizionih stranaka Vuk Jeremić, Zoran Živković, Boris Tadić, Saša Janković, Borko Stefanović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Odgovarajući na ovaj protest, Srpska napredna stranka saopštila je da predstavnicima cele opozicije, "ni sve tajkunske pare, laži, cirkuske predstave, obmane i uvrede", nisu pomogle da pošalju ružnu sliku Srbije u svet.

Građani Beograda i Srbije poslali su im jasnu i direktnu poruku - da ne žele nikada više da stanu uz lopove i lažove, predstavnike lopovsko-tajkunske koalicije, koji su godinama uništavali našu državu i činili sve da unište budućnost naše dece - ističe se u saopštenju.

Kako navode iz SNS, šta narod misli o Đilasu, Šapiću, Jeremiću, Jankoviću, Šutanovcu, Tadiću, Živkoviću i njihovom šefu Miškoviću, dovoljno govori činjenica da večeras nisu uspeli da okupe ni 580 svojih članova i da je Siniša Mali imao više ljudi na tribini u Vreocima nego sva opozicija na večerašnjem protestu.

- Za razliku od svih njih, Srpska napredna stranka je uvek radila u korist građana i nastaviće da se svakodnevno bori za njihov bolji život i veći standard, za razvoj i napredak, jer volimo Beograd i celu Srbiju - piše u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    5. februar 2018 | 08:44

    Veliki udarac za Đilasa i ekipu. Kad ti na skup neposredno pred izbore dođe ovako malo ljudi, to demorališe....

  • Marina

    5. februar 2018 | 07:54

    Opozicija pokazuje svoju nemoc

  • Dragan

    5. februar 2018 | 08:34

    Gradjani su svesni teznje opozicije zato je njihova podrska i izostala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA