≫ 

Bastać traži ombudsmana za kućne ljubimce

Kako kaže uvođenjem ombudsmana zaštitili bi prava životinja, ali i definisali pravila ponašanja onih koji su njihovi domaćini

  • 4

Predstavnici Grupe građana "Šta radite bre - Marko Bastać" razgovarali su danas u Knez Mihailovoj ulici sa vlasnicima kućnih ljubimaca o uvođenju "Ombudsmana za kućne ljubimce", kako bi Beograd postao "pet frendli" grad.

Šta radite bre - "izložba" fotografija o stanju u gradu

Kandidat na izbornoj listi te grupe građana Lazar Lešnjak smatra da gradske vlasti ne znaju koliko u prestonici ima kućnih ljubimaca te predlažu uvođenje institucije ombudsmana za kućne ljubimce, čiji osnovni zadatak che biti da na nivou čitavog društva "naučimo da živimo zajedno sa životinjama koje su u našem okruženju".

Kako kaže uvođenjem ombudsmana zaštitili bi prava životinja, ali i definisali pravila ponašanja onih koji su njihovi domaćini.

On je podsetio da je Grupa građana "Šta radite bre - Marko Bastać" pre nekoliko dana imala sastanak sa aktivistima udruženja "Tolerancija", sa kojima je razgovarala o ovoj ideji.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • doberman

    5. februar 2018 | 16:09

    sala komika...

  • Milica

    5. februar 2018 | 19:44

    Jedino je Bastać za razliku od ostalih kandidata imao genijalnu ideju da u svoj program uvrsti brigu o napuštenim psima i mačkama,kao jednu od gorućih problema našeg društva. Sve pohvale.

  • Dorcolka

    5. februar 2018 | 17:48

    Bastacu je uvek na prvom mestu briga o gradjanima,nasim ljubimcima i svim vitalnim problemima u Beogradu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA