Udruženja: Ðilas zloupotrebio decu u kampanji

Saopštenje su zajednički uputili Udruženje "Prijatelji dece Vračara", Sportsko udruženje "Realni aikido metod RU - Džungla", Kik boks kluba Batajnica, Centar za aktivizam Beograd i Građanska alijansa

  • 37

U zajedničkom saopštenju više sportskih i drugih udruženja, kao i nevladinih organizacija osudilo je danas "pokušaj Dragana Ðilasa da decu zloupotrebi u politici" te ocenuju da je to što je uradio "sramno i zaslužuje svaku osudu".

Goran Vesić stao u odbranu Branka Kockice: Đilas zloupotrebljava decu u političke svrhe

- Zapanjeni smo da je Dragan Ðilas obmanjivao javnost i lagao kada je tvrdio da na dečije predstave dolaze opštinski i stranački funkcioneri. To nije tačno. Već su održane tri predstave i funkcionera nije bilo. Niti bi bilo normalno da je bilo ko od funkcionera, drrzavnih i stranačkih bio sa decom. Mi bismo se prvi usprotivili tome kao što se danas protivimo Ðilasovim lažima - navedeno je u saopštenju.

Oni navode da očekuju da se Ðilas izvini građanima "zbog laži koje je izrekao, da više ne zloupotrebljava decu u kampanji i da ne iznosi laži o aktivnostima za decu".

Ujedno pozdravljaju akciju Gradske opštine Vračar i pozorišta Puž da se organizuju besplatne predstave za decu, ističu da je opština Vračar primer kako treba da se brine o deci i pozivaju i druge opštine da u Srbiji da se ugledaju na tu opštinu "koja je u poslednje dve godine mnogo učinila za najmlađe".

- Besplatni novogodišnji paketići, poklon paketi za tek rođene bebe, laptopovi za trećake, besplatna dečija sedišta u automobilima... Samo su neke od aktivnosti koje sprovodi opština Vračar - naglašeno je u saopštenju.

Saopštenje su zajednički uputili Udruženje "Prijatelji dece Vračara", Sportsko udruženje "Realni aikido metod RU - Džungla", Kik boks kluba Batajnica, Centar za aktivizam Beograd i Građanska alijansa.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA