DSS: Zabraniti upotrebu plastičnih kesa

Prema rečima Miloša Jovanovića, zabrana upotrebe mora da bude postupna, jer je potrebno da se ostavi proizvođačima neko vreme za adaptaciju

  • 35

Kandidat za gradonačelnika Demokratske stranke Srbije, Miloš Jovanović, istakao je danas da će se ta stranka založiti za zabranu upotrebe plastičnih kesa, jer one zagađuju i vodu i zemljište.

DSS: Ako budemo na vlasti u Beogradu, do kraja mandata besplatan gradski prevoz za sve

Obilazeći sa saradnicima Kalenić pijacu, Jovanović je rekao da plastične kese Beograd čine ružnijim gradom.

- Plastične kese su lake, njih vetar nosi i neretko završe u krošnjama drveća, a naravno da više volim da vidim drvo sa zelenim lišćem, nego drvo sa plastičnim kesama - rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, zabrana upotrebe mora da bude postupna, jer je potrebno da se ostavi proizvođačima neko vreme za adaptaciju.

- Trgovinski lanci i prodavnice će morati da ponude alternativno rešenje kroz biorazgradive kese. Takođe, svi mi Beograđani moramo da menjamo neke navike, dakle, da češće koristimo ceger i rančeve i kese za višekratnu upotrebu - navodi Jovanović.

Podseća da vreme raspadanja i razgradnje plastičnih kesa traje i do 400 godina, a da kada se razgrade zagađuju vodu i zemljište, i imaju negativne posledice po životnu okolinu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    10. februar 2018 | 17:00

    Tema je dobra i inicijativa je na mestu, samo mislim da zabrana kesa koje nisu biorazgradive vec postoji i da su proizvodjaci istih duzni da upotrebljavljaju aditive za razgradnju istih.

  • pop

    10. februar 2018 | 16:18

    To bi cela Srbija trebalo da podrzi.

  • Maja

    10. februar 2018 | 16:34

    Kakva kampanja!!! Ej pa ovo je tako obećavajuće! Al se i dosetio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA