Radojičić odgovorio na optužbe da je menjana njegova imovinska karta u Agenciji za borbu protiv korupcije (FOTO)

On je dodao da se zbog medijskih napisa o njegovoj navodnoj nelegalnoj imovini na Zlatiboru oseća kao Jozef K. u Kafkinom "Procesu"

  • 1

Priča da je menjana moja imovinska karta u Agenciji za borbu protiv korupcije u delu koji se odnosi na vikendicu na Zlatiboru je smišljena kako bi me diskreditovali, kaže prvi na izbornoj listi SNS-a za gradske izbore prof. Zoran Radojičić.

Vodovod ove godine dobijaju Kaluđerica, Leštane i Vinča

On je dodao da ima sve što je od dokumentacije prijavljivao Agenciji za borbu protiv korupcije od 2013. godine i da se zbog medijskih napisa o njegovoj navodnoj nelegalnoj imovini na Zlatiboru oseća kao Jozef K. u Kafkinom "Procesu".

Medijska mreža KRIK objavila je da je Radojičić nelegalno sagradio kuću na Zlatiboru, a dozvolu za gradnju zatražio tek kada je postao prvi na listi Srpske napredne stranke (SNS) za gradske izbore.

- Moram da priznam da sam taj tekst čitao nekoliko puta i da ja nisam razumeo o čemu se radi. To je skup besmislica da sam ja prijavljivao, ođavljivao vikendicu. Imam sve aplikacije od 2013. godine šta sam prijavljivao Agenciji - rekao je Radojičić novinarima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

On je dodao da neko želi da ga diskredituje sada kada pokušava da uradi nešto za opštu stvar i od opšteg interesa.

- Ideja je bila da se svi zajedno fokusiramo kako da rešimo ove probleme oko dece i bolnica, a na ovaj način ja trebalo da se fiksiram za neko pravdanje imaginarnog. Osećam se kao Jozef K. u Procesu- gde sam ja nešto kucao, nešto brisao - naglasio je on.

To će ga, kako je rekao, samo učiniti jačim da krene dalje i realizuje sve što su želeli, da se uradi Tiršova 2 gde će se deca lečiti narednih 50 godina.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je strašno to što prof. Radojičić prolazi "toplog zeca" jer ne može da mu se pronađe nikakva mrlja u biografiji.

- To je strašno ne samo za njega i njegovu porodicu, već za celu Srbiju. Vi time govorite svim novim ljudima, koji žele da uđu u politiku ne iz ličnih interesa već za građane Srbije, da to ne čine - naglasila je Brnabić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Brnabić je dodala da se sutra niko neće usuditi da se bavi politikom, jer mu se može desiti da medijima kojima se ne sviđa pronađu da je vozio pijan ili da su mu roditelji gradili vikendicu devedesetih bez dozvole, kada ništa nije bilo uređeno.

Ona je na medije apelovala da se ne diskredituju ljudi koji nisu zaslužili da budu diskreditovani poput prof. Radojičića i Aje Jung.

Upitana da li je neko želeo da diskredituje na sličan način i košarkaškog trenera Dudu Ivkovića, ona je rekla da je bila strašna kampanja i protiv Ivkovića, ali da misli da su standardi različiti.

- Kao što su različiti i kada se napadaju aktivisti određenih stranaka. Tako kada udare devojku iz neke druge stranke onda su heroji, a kada vređaju aktiviste nekog pokreta onda su ratni zločinci - naglasila je ona.

Ministar Zdravlja Zlatibor Loncar rekao je da se do sada niko nije raspitivao za imovinu Radojičića dok je bio direktor Tiršove.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

- Pitate ga sada kada je hteo da krene dalje za vikendicu u rodnom selu - rekao je ministar.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA