Šutanovac: Aktuelna vlast preti da uništi jedino izvorište pijaće vode u Beogradu

On je dodao da će koalicija "Da oslobodimo Beograd" DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni" proširiti pojas zaštite Makiškog polja

  • 2

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije "Da oslobodimo Beograd" Dragan Šutanovac izjavio je danas da aktuelna vlast planovima gradnje u Makiškom polju preti da uništi jedino izvorište pijaće vode u Beogradu i građane "osudi na flaširanu vodu", a da će lista na čijem je čelu sprečiti takve "sulude i sumnjive projekte Srpske napredne stranke", navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

Šutanovac: Sretenjski ustav, temelj moderne Srbije

- Odavde ceo Beograd dobija zdravu pijaću vodu. Nažalost, koalicija koja je na vlasti predvidja da na ovom prostoru izgradi stambeno-poslovne objekte, kao i liniju metroa koja vodi ni iz čega ni u šta - rekao je Šutanovac.

On je dodao da će koalicija "Da oslobodimo Beograd" DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni" proširiti pojas zaštite Makiškog polja.

- To je interes svih gradjana koji su s pravom zabrinuti da će izgradnjom takvih stambeno-poslovnih kompleksa biti ugrožena njihova pijaća voda - naveo je Šutanovac.

Kandidat za odbornika i potpredsednik Zelene ekološke partije - Zeleni Igor Radošević rekao je da je svuda u svetu zabranjena gradnja na vodoizvorištu, te da s razlogom nijedna vlast do sada nije ni pomišljala da gradi na Makiškom polju.

- Ovaj široki zeleni pojas treba da predstavlja zaštićenu zonu, a ne potencijalnu investiciju - rekao je Radošević.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA