≫ 

CENTRALNA KONVENCIJA SPS-JS, DAČIĆ PORUČIO: Jasno i odlučno vodim spoljnu politiku Srbije, tako i vi da vodite Beograd (FOTO) (VIDEO)

U hali "Pinki" održava se centralni predizborni skup koalicije "Ivica Dačić, Socijalistička partija Srbije (SPS) - Dragan Marković Palma, Jedinstvena Srbija (JS)"

  • 3

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić pozvao je večeras sve građane koji su, kako je rekao, voleli Josipa Broza Tita i Slobodana Miloševića da na beogradskim izborima 4. marta glasaju za kandidata koalicije SPS - Jedinstvena Srbija Aleksandra Antića

Na centralnom predizbornom skupu te koalicije u zemunskoj hali "Pinki", Dačić je ocenio da su komunisti i socijalisti uradili, sve što je u prošlosti uradjeno u Beogradu.

- Mi smo partija dugog trajanja. Svi koji su voleli Tita, Slobu i koji sada vole mene 4. marta neka glasaju za Aleksandra Antića. Ja sam garancija za siguran i jasan put kojim će se voditi Beograd ali i država - rekao je Dačić.

On je dodao da nije bio previše prisutan u kampanji za beogradske izbore zbog obaveza koje je imao kao ministar spoljnih poslova.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

- Radio sam za Srbiju, a ne za partiju i našu koaliciju. Jer mi smo prvenstveno državotvorna partija. Kao šta ja čvrsto, jasno i odlučno vodim spoljnu politiku Srbije, tako i vi da vodite Beograd - rekao je Dačić kandidatima za odbornike te koalicije.

Na izborima za Beograd ne smeju da pobede stranke koje ne mogu da garantuju stabilnost i Beograda i Srbije, rekao je danas predsednik SPS. On je istovremeno imao poruku za predsednika SNS Aleksandra Vučića:

- Želim svom dragom prijatelju Aleksandru Vučiću da poručim u jednoj rečenici - da vodi računa o onima koji su u njegovoj koaliciji. Za nas ne treba da brine, jer sve dok radimo u interesu Srbije bićemo uz tebe, dragi Aleksandre. Zato smo te podržali na predsedničkim izborima, zato smo sada u koaliciji s tobom, zbog Srbije. Zato ćemo i posle ovih izbora biti u koaliciji, jer smo ponosni na sve sto smo uradili zajedno - poručio je Dačić.

RADE PRELIC

Beograd je centar Srbije, i zato je važno, istakao je Dačić, da i glavni grad bude stabilan, a to ne može da obezbedi onaj ko se zalaže za nezavisno Kosovo, koji kaže da je Republika Srpska genocidna tvorevina, koji se odriču Rusije...

- Ðilas je izbacio Jeremića, Tadić i Šutanovac su podržavali Sašu Jankovića, Tadić je za njih govorio da su žuti lopovi, ne znam sad ko je tu lopov, Šapić bio sa Ðilasom, a sad su na dve liste - rekao je lider SPS i dodao da je kolaicija SPS-JS siguran izbor.

Dačić je podsetio na aktivnosti koje je imao kao ministar spoljnih poslova, da je bio na sednici SB UN o KiM; da je priređena izložba o Jasenovcu u sedištu UN, da se sreo sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, bio na sastanku u Sofiji sa misnistrima spoljnih poslova EU....i istakao da se svuda borio za Srbiju.

RADE PRELIC

Primetio je da svi ćute ovde na to što je Burundi povukao priznanje Kosova, dok u Prištini na neko priznanje - prave spektakl.

- Mi Srbi smo čudan narod. Ali, šta treba da kažem? Da neću da radim više na tome da se ''odpriznaju'' priznanja Kosova? To od nas socijalista nikada nećete da čujete - rekao je Dačić.

Beograd pripada svima nama, i nije Beograđanin lična karta, Beograđanin je način života, rekao je Aleksandar Antić, prvi na listi. On je zahvalio svima koji su učestvovali u onome što je urađeno u Beogradu, a što je, dodao je, na ponos cele Srbije.

- Beograd je i grad solidarnosti s osobama sa invaliditetom, sa najstarijim sugrađanima, podrška je onima sa najnižimi penzijama, onima kojima treba zaštita uz pomoć panik tastera, to su sve naši prioriteti - poručio je Antić.

RADE PRELIC

Beograd je i grad mladih koje želimo da zadržimo u budućnosti, učinićemo da se deca više radajju, pomoći ćemo finansijski vrtiće, dodao je.

- Naš Beograd je naš centar sveta i dajte da svi zajedno ubacimo jednu trojku za Beograd - poručio je Antić u skladu sa motom svoje kampanje.

- Dačiću posebno čestitam na jednoj sjajnoj stvari, Burudni je povukao priznanje i to je dokaz da se vredi boriti i da nekada borba daje rezultate - dodao je.

RADE PRELIC

Dragan Marković Palma večeras je posebno zahvalio Dačiću što je 2008. zajedno s njim doneo važnu odluku od koje je, kako je rekao, sve počelo.

- Sve je od nas počelo. Da 2008. nismo doneli odluku da se napravi proevropska vlada, ne bi bilo ni novih radnih mesta, ne bi bila ni blizu EU - rekao je Palma, primetivši da neki ne žele o tome da govore.

Mi, dodao je, međutim, moramo da govorimo, jer je naša koalicija to uradila, koalicija - SPS Ivice Dačića i Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme, i videćete da ćemo mi biti veliko iznenađenje 4. marta, jer imamo najbolji program.

RADE PRELIC

- Mi smo naumili da realizujemo program koji se zove socijalna pravda i ova koalicija više nikad neće dozvoliti da se nešto smanjuje u Srbiji, plate i penzije moraju da se povećaju - poručio je Marković.

Dodao je i da treba da brinemo o porodicama, kako da se izborimo s belom kugom, jer se, kaže boji da će Srbi u Srbiji postati manjina...

- Da se borimo za decentaralizaciju, jer kakva veze imaju Lazarevac i Mladenovac sa Beogradom sem tablica, a kad se dezentralizuju, biće više para i veća prava.

RADE PRELIC

- Imamo veliku konkurenciju. Koja, bre, konkurencija? Oni koji su izgubili Kosovo nešto nas kritikuju. Ova naša lista je kao trojka u košarci, dakle 4. marta trojka i pobeđujemo.

On je ocenio i da je Dačić "najbolji ministar spoljnih poslova svih vremena".

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biciš

    19. februar 2018 | 11:02

    Ovi SPSovci rade iza leđa našem predsedniku Aleksandru Vučiću! I to već duže vreme!

  • S.M.

    19. februar 2018 | 18:12

    Glasam po prvi put za SPS.

  • severne tribine

    19. februar 2018 | 10:58

    Kad bi ovima smrklo, Srbiji bi svanulo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA