Hrvati napravili balkanski Diznilend: Danas se otvara najveći zabavni park u regionu (FOTO) (VIDEO)

Park je osmišljen kao kombinacija adrenalinskih vožnji i zabave za decu. Podeljen je u tri tematske celine: Gusarski grad, gde su porodične vožnje, Svemir, u kojem su brže vožnje za tinejdžere, te Divlji zapad, u kojem su klasične vožnje, namenjene mališanima

  • 2

Zabavni park Mirnovec u Biogradu na Moru danas će svečano otvoriti svoja vrata prvim posetiocima. Reč je o prvom tematsko-zabavnom parku za decu i odrasle u Hrvatskoj, iza kojeg stoji kompanija Mirnovec, poznata po pirotehnici.

Najluđa vožnja rolerkosterom ikada: Zaronite i bežite od ajkula i drugih morskih nemani!

Park se prostire na 45 hiljada kvadrata, a smešten je na parceli koja je dva kilometra udaljena od Biograda, piše "Jutarnji".

Osmišljen je kao kombinacija adrenalinskih vožnji i zabave za decu. Podeljen je u tri tematske celine: Gusarski grad, gde su porodične vožnje, Svemir, u kojem su brže vožnje za tinejdžere, te Divlji zapad, u kojem su klasične vožnje, namenjene mališanima.

Svaki deo parka uređen je u skladu sa svojim nazivom. O tome koliko je posao bio veliki govori činjenica da je za prevoz samo jedne atrakcije trebalo angažovati čak 17 šlepera.

- Dugo sam ovo pripremao - nekih šest godina sam putovao svetom, posećivao zabavne parkove, obilazio sajmove, razgovarao s proizvođačima... Park koji je otvoren završetak je tog posla i nestrpljiv sam da vidim kako će se ljudima svideti - kaže Franjo Koletić, vlasnik Mirnovca.

Foto: Facebook/Fun Park Mirnovec

U parku su, osim zabavnih sadržaja, i veliki restoran, tri ugostiteljska objekta, kafić i šetalište. Tu je i pozornica na kojoj će se održavati mnogi nastupi i predstave.

Park će raditi sedam meseci godišnje: od ranog proljeća do početka novembra. Izuzetak tokom zime biće dani između Božića i Nove godine, kada će park raditi. U njega stane pet hiljada ljudi, a na ulazu se nalazi “games hall” - dvorana u kojoj su video-igrice i simulatori. Da bi se ušlo u nju nije potrebno kupiti ulaznicu za park, nego samo žetone za ulaz u igraonicu.

Foto: Facebook/Fun Park Mirnovec

Proširenje parka već je u planu, kaže Koletić, ali sve zavisi od toga šta će se ljudima svideti. Priznaje kako je razmišljao o tome da doda akva park, ali to će proceniti kad vidi da li ljude zanimaju takvi sadržaji. Već sad park ima vodene vožnje - na primer, spuštanje niz slap od 20 metara.

- Želeo sam da napravim park koji izgleda bajkovito, zato je dosta novca uloženo u izgled. Ovo nije veliki park, poput Gardalanda s kojim nas neki porede, ali ko zna, možda ćemo i mi za 40 godina biti tako veliki - kaže Koletić i dodaje kako je vrednost investicije bila veća od 12 miliona evra.

Foto: Facebook/Fun Park Mirnovec

Povraćaj novca očekuje u roku od desetak godina. Sredinom jula u planu je tiho otvaranje, dodaje. Tih nekoliko dana će biti potrebno da se ljudi uhodaju u posao, a u ponudi će biti i jeftinije karte, koje se za to razdoblje mogu kupiti samo na web stranici parka.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA