Taksista je na sedištu našao torbu punu para, al se nije dvoumio: Objasnio zašto ne želi nikad da uzme nagradu

I u Kaknju se nedavno dogodio sličan slučaj, ovoga puta u vozilu taksiste Midhata Velispahića iz Brežana kod Kaknja

  • 9

U vremenima kada novac dominira i kada svaka marka dobro dođe za život nađu se i oni pošteni pronalazači koji vrate i torbice i novčanike pravim vlasnicima.

Najmaštovitiji taksista u Beogradu: Ovakvo vozilo nema niko, kada on prođe, svi se okrenu (FOTO)

Mnogi se u BiH sećaju Redže Hamzića koji je radeći na parkingu pred zgradom Opštine Goražde pronašao torbicu u kojoj se nalazilo čak 235.000 KM. Novac je izgubila porodica iz Užica. Toj porodici novac je u celosti vraćen.

I u Kaknju se nedavno dogodio sličan slučaj, ovoga puta u vozilu taksiste Midhata Velispahića iz Brežana kod Kaknja.

Naime jedna mušterija zaboravila je torbu u vozilu sa većom količinom novca i prema njegovim rečima on se nije dvoumio ni jednog trenutka da vrati izgubljeno.

- Tuđe je tuđe i to tako treba gledati. Osmeh i ushićenje koji vratite ljudima nakon što im javite da se novac i kartice nalaze kod vas ne bih menjao nizašta na svetu. Ponude mi i nagradu, ali naravno da je odbijem iz jednog razloga. Zamislim kako je taj novac teško stečen i zarađen i porodici koja ga je izgubila i ti još trebaš uzeti deo. I neki unutrašnji glas mi kaže – ne dolazi u obzir - kaže Midhat, piše Avaz.

Velispahić je do 2003. godine radio u građevinskoj firmi GMK Kakanj i nakon što je firma propala Midho je otišao u taksiste.

- Često osim torbica u autu izgube i ove moderne mobilne telefone. Do sada sam ih vratio desetak i tako će biti i u budućnosti - kazuje na kraju razgovora poštenjačina iz Kaknja.

(Telegraf.rs/avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA