PREVARE NA MORU: Kada se odmor pretvori u pakao, dođete na more, a vaš smeštaj ne postoji (FOTO)

Prevaranti oglase uglavnom objavljuju na internetu, društvenim mrežama ili putem turističkih oglasa, a nakon što im turisti uplate avans, nestaju brzinom svetlosti

  • 3

Da lopovi na plaži nisu najgore što vas može zadestiti kada odete na odmor, govori i činjenica da je sve veći broj prevaranata koji izdaju nepostojeći smeštaj. Pri rezervaciji putem interneta trebate biti veoma oprezni, otvoriti "četvore oči" i dobro istražiti sve o lokaciji i vlasniku apartmana.

Ohrid na meti lopova: Prevaranti "savetuju" meštanima da napuste kuće zbog zemljotresa, a onda pljačkaju

Sve veći broj prevara vezanih uz iznajmljivanje nepostojećih apartmana zabeležen je na hrvatskom primorju piše Dnevnik.hr.

Prevaranti oglase uglavnom objavljuju na internetu, društvenim mrežama ili putem turističkih oglasa, a nakon što im turisti uplate avans, nestaju brzinom svetlosti.

Haos nastaje kada turisti dođu na rezervisanu lokaciju, a tamo nema ničega. Uslede pozivi "vlasniku", naravno bez odgovora i uzaludna potraga. Kada shvate da su prevareni, već je kasno, a odmor se pretvori u pravu noćnu moru.

Foto-ilustracija: Profimedia

U Policijskoj upravi Istre ove sedmice je prijavljeno nekoliko slučajeva takvih prevara na području Umaga i Poreča. Prevarant iz Umaga je uhapšen i preti mu kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina.

- Imamo dve vrste takvih problema. Jedan, ukoliko gosti dođu na nepostojeći smeštaj, a drugi je da dođu na smeštaj koji iznajmljivač smeštaja nije ugovorio s tom stranicom ili posrednikom - rekao je Boris Žgomba, predsednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija i upozorio turiste da budu oprezni.

Po dosadašnjim prijavama najviše na takve prevare nasedaju nemački turisti, koju izgube i po nekoliko stotina evra uplatom lažnih rezervacija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA