Univerzitet Mediteran u saradnji sa Girne American University otvara prvi Američki koledž u Crnoj Gori

Predsednik Univerziteta Mediteran, dr Duško Knežević, boravio je u zvaničnoj poseti prestižnom univerzitetu Girne American University na Kipru koji je deo University Education Group (UEG)

  • 0

Predsednik  Univerziteta Mediteran sastao se sa Dr Serhatom Akpinarom osnivačem i vlasnikom Univerziteta čiji kampus na Kipru pohađa oko 20 000 studenata.

Dr Duško Knežević i predsednik Girne American University potpisali su Memorandum o saradnji a posebna pažnja na sastanku posvećena je osnivanju Američkog koledža u okviru Univerziteta Mediteran.

Foto: Promo

Plan je da se realizuju internacionalne studije u skladu sa najsavremenijim svetskim obrazovnim standardima i po programima priznatim u američkom obrazovnom sistemu. U toku je priprema strategije osnivanja i razvoja ovog prvog Američkog koledža u Crnoj Gori koji će omogućiti nove opcije crnogorskim studentima ali i pozicioniranje Univerziteta Mediteran i Crne Gore kao međunarodnog obrazovnog centra.

Na sastanku je razgovarano i o uspostavljanju saradnje između ove dve visokoobrazovne institucije u razmeni studenata i nastavnog osoblja, realizaciji zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, organizaciji naučnih skupova i konferencija.

Foto: Promo

Gifre American University je trenutno jedan od najprestižnijih svetskih univerziteta osnovan 1985. godine, a danas ima svoje organizacione jedinice u sto tri zemlje na tri različita kontinenta. U sastav univerziteta ulazi deset fakulteta i deset akademija/škola koje se, nalaze među najbolje rangiranim visokoobrazovnim institucijama na svetu. Fakulteti koji ulaze u sastav Univerziteta su akreditovani od strane IACBE, ASIIN, EUR-ACE, EDEXCEL, EAQUALS, UNWTO I drugih renomiranih međunarodnih institucija organizacija.

U delegaciji sa predsednikom Univerziteta Mediteran bili su i doc. dr Anđela Jakšić Stojanović, dekan Fakulteta vizualnih umetnosti i Petar Gazivoda, član borda Atlas Grupe.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA