• 21

Dva hrvatska ostrva na listi najlepših skrivenih mesta u Evropi: Jedno od njih je netaknuti biser blizu Splita (VIDEO)

Pored dva ostrva u Hrvatskoj, na listi su se našla i ostrva u Italiji, Grčkoj, Španiji, Francuskoj, ali i ostrva u Nemačkoj i Švedskoj

  • 21

U novom članku britanskog Telegrafa pod nazivom "17 najboljih evropskih skrivenih ostrva" našla su se i dva hrvatska ostrva - Vis i Šolta.

Prodaje se prelepo ostrvo u Škotskoj po maloj ceni: Ali, svetionik na njemu krije jeziv zločin!

- Ostrvo savršeno za negativca iz Džejmsa Bonda. Možda sam vozio slabašni skuter umesto sjajno opremljenog Astona Martina, ali ta mi se melodija iz filmova o Džejmsu Bonda vrtela po glavi dok sam svladavao zavoje slikovitog puta koji se prostire na severnom delu hrvatskog ostrva Visa. Bilo je nemoguće ne zamisliti kako se tamo skriva Stavro Blofeld. Samo sam čekao da čujem besmrtne reči: ‘Očekivao sam vas, g. Bond!’ - napisao je autor o Visu.

Možda ga je još više očarala netaknuta Šolta.

"Delimično zbog brdovitosti, a delimično zbog blizine Splita, što znači da turisti mogu lako da previde ovo ostrvo zbog puno poznatijih u ovom arhipelagu, u centru Dalmacije nalazi se netaknuti biser koji je dom ribarima, vinogradima i šumama maslina. Splićani su decenijama koristili Šoltu kao beg iz grada leti pa većinu stambenih objekata čine njihove vikendice.

Čak je i rimski car Dioklecijan, čija se palata iz 4. veka nalazi u centru Splita i jedna je od najvažnijih istorijskih zgrada u gradu, imao običaj da peca u maloj uvali u Nečujmu, najvećem zalivu na ostrvu, gde je imao i terme. Danas tamo još uvek možete doživeti tradicionalan način života", stoji u nastavku teksta objavljenog u britanskom Telegrafu.

Osim Visa i Šolte, na listi su se našla i ostrva u Italiji, Grčkoj, Španiji, Francuskoj, ali i ostrva u Nemačkoj i Švedskoj.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima