Hrabrost Crne Gore u fazi ruskog pritiska nadahnjuje svet: Čestitke američkog potpredsednika Podgorici

- Uveravam vas da sam ovde kao dokaz činjenice da Amerika nema male partnere već samo ima snažne partnere -izjavio je Majk Pens

  • 14

Američki potpredsednik Majk Pens izjavio je u Podgorici da Crna Gora ima vodeću ulogu u odbrani stabilnosti i bezbednosti regiona Zapadnog Balkana.

Potpredsednik SAD Majk Pens stigao u Crnu Goru: Avion sleteo na podgorički aerodrom

- Zahvaljujem vam na tome što ste domaćin sutrašnjeg Samita Jadranske povelje i na vodećoj ulozi koju Crna Gora ima u odbrani stabilnosti i bezbednosti Zapadnog Balkana. Vaša hrabrost, posebno u fazi ruskog pritiska nadahnjuje svet i ja vam čestitam na tome - rekao je Pens juče na večeri koju je u njegovu čast priredio kao domaćin crnogorski premijer Duško Marković u Vili Gorica.

Pens je dodao da čestitke na članstvu Crne Gore u NATO pokazuju da SAD cene snažno savezništvo i prijateljstvo.

On je rekao da prenosi pozdrave američkog predsednika Donalda Trampa.

- Ovo je opipljiv znak naše posvećenosti Crnoj Gori kao najnovijoj članici NATO. Uveravam vas da sam ovde kao dokaz činjenice da Amerika nema male partnere već samo ima snažne partnere. I verujem da je moje prisustvo ovde danas samo prvi korak - rekao je Pens.

Foto: Tanjug/VLADA CRNE GORE - SASA MATIC

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da veoma ceni tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i SAD.

- Sa ponosnom govorim da je Crna Gora članica NATO-a i da je naš saveznik jači nego ikad. Predsednik Donald Tramp je kazao kako delimo zajedničke vrednosti i mi od njih nikad nećemo odustati. Ojačavajući ove vrednosti mi ćemo naše partnerstvo učiniti još većim - poručio je u zdravici Vujanović.

Foto: Tanjug/VLADA CRNE GORE - SASA MATIC

Pens je najviši američki zvaničnik koji je doputovao u Crnu Goru u poslednjih 100 godina od kada su dve države uspostavile diplomatske odnose. On će sutra u Podgorici učestvovati u radu Samita Jadranske povelje.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA