Zbog ove luksuzne jahte, ceo Jadran ne može da spava: Vredi 100 miliona dolara, a na njoj se svakodnevno organizuju bahate žurke!

Jahta "Samar" je duga 77 metara i vredna 100 miliona dolara

  • 8

Jahta "Samar" koja plovi pod zastavom Kajmanskih ostrva izaziva buku i nemire na hrvatskom ostrvu Hvar, a građani se žale kako zbog žurki i glasne muzike ne mogu da spavaju.

Ludilo Stiva Džobsa od 120 miliona evra stiglo na Brione: Nije doživeo da je vidi, ali zato njegova udovica uživa u njoj!

"Samar" pripada kuvajtskom multimilijarderu Kutajbeu Alganimu, koji je navodno četvrti najbogatiji čovek te zemlje. Jahta je duga 77 metara i vredna 100 miliona dolara.

Pre nekoliko dana su baš na toj jahti intervenisali policija i carina zbog remećenja javnog reda  i mira, a sve po pritužbi građana.

Međutim, jahta je nakon toga samo premeštena u akvatorij grada Hvara, tek stotinjak metara od obale, gde je opet u noći između nedelje i ponedeljka došlo do eskalacije narušavanja javnog reda i mira.

"Ova je jahta pre četiri, pet dana usidrena nedaleko od ugostiteljskog objekta "Hula Hula". Očigledno je da se gosti s nje zabavljaju upravo u tom  baru, a kad se oko 23 sata vrate na jahtu, onda na njoj počinje urnebesna muzika i partijanje.

Printksin: kutaybaalghanim.com

Oko ponoći sam između nedelje i ponedeljka nedaleko od tog mesta izmerio buku od čak 102 decibela, brojni građani koji u blizini imaju kuće za iznajmljivanje zvali su policiju u Hvaru, pa čak i onu pomorsku u Splitu. Obavešteni su takođe Lučka kapetanija Split, koja je navodno i reagovala, zatim LU SDŽ, te Nautički centar u Hvaru, koji se oglasio nenadležnim.

- Buka se, verovatno na intervenciju tih tela, stišala tek nakon 2.30 sata - rekao je "Slobodnu Dalmaciju" Živko Petričić iz Hvara, a provlači se informacija da bi jahta, iako je na ovom području trebalo da ostane mesec dana, već uskoro mogla da otplovi u nekom drugom smeru, što i nije loše s obzirom na navedene okolnosti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA