Brat ubio brata u hrvatskom turističkom biseru: Upucao ga u vrat dok su gosti pored večerali u njihovim lokalima

Sukobu je prethodila svađa i prepirka braće Curi, koja uvek eskalira tokom leta zbog sukoba oko gostiju

  • 1

Na hrvatskom ostrvu Lošinj Simon Curi (68), vlasnik picerije Koralj, ispred svog lokala ubio je hicem iz pištolja brata Gjergja (53), vlasnika susedne picerije Galeb, nakon čega se zabarikadirao u svom lokalu i pretio da će se razneti bombom.

Još dve smrti povezane sa "kavačkim klanom": Spremali "sačekušu" pa ih ubila bomba u Tivtu!

Tim specijalne jedinice policije iz Rijeke bio je upućen na lice mesta, ali se do njihovog dolaska Simon predao.

Jedan hitac

U policijskoj stanici u kojoj su ispitivali Simona o zločinu radi i njegov zet, vanbračni suprug njegove ćerke, ali verovatno nije bio uključen u istragu.

Sukobu je prethodila svađa i prepirka braće Curi, koja uvek eskalira tokom leta zbog sukoba oko gostiju. Kako je "Jutarnji" nezvanično saznao, Simon Curi je jednim hicem iz pištolja pogodio brata Gjergja u vrat koji je iskrvario na rukama sina Nikole.

Trojica braće - Lazar, Simon i Gjergj - na Lošinj su se doselila 80-ih godina, bave se ugostiteljstvom i prilično su, kako kažu meštani s kojima je "Jutarnji" razgovarao, tajanstveni.

Čuva ih policija

Četvrti brat Pero živeo je na Rabu i vratio se na Kosovo. Poreklom su iz Prizrena, iz zlatarske porodice. Pre nekoliko godina, takođe zbog sukoba oko gostiju, došlo je do pucnjave, ali tada niko nije stradao.

Ubistvo koje se dogodilo među članovima porodice Curi u četvrtak je diglo na noge i policiju jer je tokom dana na terasi picerije Galeb bio interventni policajac s pancirom. Naime, prema običajnom pravu koje važi na Kosovu, nije isključeno da bi neko od porodice osumnjičenog mogao da bude žrtva krvne osvete pa je policija preduzela sve da to spreči.

Foto-ilustracija: Profimedia/AFP

Meštani Malog Lošinja zaprepašteni su celim slučajem i mnogi od njih smatraju da je zločin kulminacija višegodišnjih sukoba. Boje se i da bi sukob mogao da se nastavi među ostalim članovima velike preduzetničke porodice kosovskih korena. Tokom istrage biće potrebno ustanoviti da li je oružje iz kojeg je Simon Curi ubio svog brata posedovao legalno ili ilegalno.

Razoružan i uhapšen

Prema saopštenju Policijske uprave primorsko-goranske, prvo je došlo do narušavanja javnog reda i mira i pucnjave. U sredu je, navodno, došlo prvo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba među braćom Curi. Prema nezvaničnim informacijama, nakon pucnjave se počinitelj zatvorio u restoran pa je pozvana i specijalna policija.

Međutim, nakon nekog vremena sam se predao te je razoružan i uhapšen. Nakon završenog uviđaja Simon Curi biće priveden pritvorskom nadzorniku PU primorsko-goranske.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA