Gradonačelnik Kotora gubi funkciju i državljanstvo Crne Gore, i to samo zato što je građanin Srbije?!

Kako je saopštio MUP postupak je pokrenut po sili zakona...

  • 8

Gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić (Demokratska Crna Gora), mogao bi uskoro da ostane bez funkcije i bez državljanstva.

Bomba teška jednu TONU pronađena u koritu Tare

Naime, Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je po službenoj dužnosti postupak za gubitak crnogorskog državljanstva Jokiću, čim je od Uprave policije dobilo Jokićevo uverenje o državljanstvu Republike Srbije dobijenom nakon 3. juna 2006.

Kako je saopštio MUP postupak je pokrenut po sili zakona. Nadležni organi u Kotoru uzeće izjavu od Jokića, koji je navodno u trenutku kada je bio kandidat na odborničkoj listi za lokalne izbore u Kotoru imao i crnogorsko i srpsko državljanstvo, odnosno samo srpsko, jer se crnogorsko gubi po sili zakona, uzimanjem državljanstva zemlje sa kojom Crna Gora nema potpisan sporazum, kao što je to u slučaju Srbije.

Jokić je državljanin Srbije postao 11. septembra 2013., tako da nije mogao biti na odborničkoj listi niti glasati na izborima, jer je državljanstvo stekao posle trećeg juna 2006. godine.

Nedavno je Jokić objavio faksimil rešenja o ispisu iz državljanstva Srbije, ali, stvar je došla dotle da mu preti uzimanje crnogorskog državljanstva što bi moglo da dovede I do krize vlasti u Kotoru, gde je Đukanovićeva DPS u opoziciji.

(Telegraf.rs/ Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    14. avgust 2017 | 13:32

    Srbin rodjen u Kotoru , ne moze biti gradonalnik , a da je siptar onda bi mogao.Braco bivsa , sta cinite to od sebe?

  • Zzorica Svedska

    14. avgust 2017 | 13:56

    Pa Crnogorci su preterali htela bi da znam koliko ih ima u Srbiji na vlastma i niko ih ne pita ciji su drzavljani. Prodate duse kao i uvek dokle ce te vise da ih drzite u Srbiji i vi trazite isto kao i oni.

  • 5 NDH IGRACA IDOLI TUDJMANOVIH NARIKACA

    15. avgust 2017 | 00:56

    ODMAH GA POSTAVITI ZA GRADONACELNIKA BEOGRADA ILI BAR NJEGOVOG ZAMENIKA...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA