Pomagajte, ljudi, pobio nas je, aman, dođite! Kapala mu je voda od komšije, pa je uzeo čekić i započeo krvavi pir! (FOTO)

Komšije kažu da ni u snu ne bi pomislili da mali nesporazumi između suseda mogu da prerastu u grozomorno ubistvo

  • 7

Prošlo je nedelju dana od neviđenog zločina u Velesu, a žitelji ovog gradića u centralnoj Makedoniji još ne mogu da shvate da je njihov sugrađanin Spase Veljanov ( 47 ) masakrirao celu porodicu komšije Najdovi samo zato što mu je sa njihove nadstrešnice u dvorište kapala voda.

Rešio sam da ubijem svoje monstrume: Usmrtio komšiju čekićem i napao njegovu porodicu, pa se hvalio na Fejsbuku! (FOTO)

Trgovi krvi, medicinske rukavice i gaze razbacane ispred ulaznih vrata kuća sa rednim brojevima 129 i 131 na ulici Kole Cvetkov u Velesu još dugo su nakon zločina svedočile da se tu odvijala porodična drama sa fatalnim krajem.

Motiv zašto je Spase Veljanov, 16. avgusta, dva sata iza ponoći, uzeo čekić, provalio u kuću komšije Najdovi i počinio neviđeni masakr, prilično je banalan.

- Sve se desilo zbog privremene nadstrešnice koju je porodica Najdovi podigla u svom dvorištu. Spremali su se za svadbu svog sina, koja je trebala da se održi za par nedelja. Dva dana pre zločina, padala je kišica svega oko pola sata, ne više. Veljanovu je zasmetalo što mu je sa komšijske nadstrešnice u dvorište kapala voda, pa je rečio da sa čekićem reši problem. Predhodno mu je smetao i jedan potporni zid, zbog čega su se posvađali. Ali, to je sigurno izgovor, jer su Najdovi mirna i kulturna familija - svedoči njihov blizak prijatelj.

To pričaju i njihove komšije. Kažu da ni u snu ne bi pomislili da mali nesporazumi između suseda mogu da prerastu u grozomorno ubistvo.

Krvavi pir počeo je dva sata iza ponoći, kada je pobesneli Spase Veljanov provalio u kuću svog komšije D.N. ( 66 ), sa kojim je imao narušene odnose.

Prvo je, saopštila je policija, uleteo u sobu u kojoj je spavala ćerka komšije, 31-godišnja T.N. i sa čekićem je počeo da udara po glavi. Vrisak ćerke su čuli njeni roditelji, koji su spavali u susednoj sobi. Kada su dotrčali da vide o čemu se radi, komšija Spase Veljanov je i njih počeo da udara sa čekićem po glavi i telu.

Dok je trajala krvava drama u njihovoj sobi, vrisku i zapomaganje u pomoć čuli su T.N. ( 63 ), brat napadnutog D.N., i njegova supruga V.N ( 53 ). Kada su i oni dojurili da vide šta se dešava, pomahnitali komšija je sa čekićem nasrnuo i na njih, nanoseći im teške povrede.

- Čula sam vrisku komšinice koja je počela da zapomaže „pomagajte ljudi, pobio nas je, aman – dođite“. Čuli su se krici, vriska i cika. Ušla sam u njihovu kuću i imala šta i da vidim. Komšija Dimče je ležao na podu sa krvavom glavom. Žena mu ju je držala i jaukala, i ona je bila povređena. Ćerka je bila sva krvava, a krvlju su bili obliveni i brat Dimčeta i njegova snajka. Slika je bila užasna. Pozvali smo Hitnu pomoć i policiju - svedoči komšinica masakrirane porodice Najdovi.

Svi povređeni su bili odvezeni u bolnicu u Veles, gde je, zbog težine povreda, D.N. preminuo, a njegova supruga L.N. ( 55 ) je zbog krvarenja u mozgu bila hitno prebačena u Urgentni centar u Skoplje. Nakon krvavog pira Spase Veljanov se vratio kući i odmah se na svom Fejsbuk profilu pohvalio da je ubio komšije, „svoje monstrume“.

Foto: Facebook/Spase Veljanov

Nedugo potom, policija je uhapsila zločinca. Njemu je određen pritvor, a odgovaraće za dva krivična dela - „ubistvo“ i „ubistvo u pokušaju“.

Žitelji okolnih kuća u ulici Kole Cvetkov kažu da je Spase Veljanov bio povučen čovek, bez žene i dece. Jedno vreme je živeo u Australiji, a kada se vratio više nije bio isti čovek.

- Kada se vratio bio je nekako čudan, sve je izbegavao. Priča se da je napravio incident i u Gradskoj biblioteci, gde je vezao jednog dečaka za stolicu. Maltretirao ga je i tukao. Policija ga je bila privela, ali koliko se sećam protiv njega za to nije bila podneta krivična prijava - kažu njegove komšije.

Velešani svedoče da je Veljanov izvestan period radio kao obezbeđenje u hotelu Romantik, ali je odande najuren zbog problema koje je pravio.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roni

    22. avgust 2017 | 10:24

    Iselila sam se jer su me komsije maltretirale 10 godina. Nista nije vredelo ni komunalci, ni opominjanje na lep nacin, ni vracanje istom merom. Stoka ostaje stoka pa to ti je.

  • QoP

    22. avgust 2017 | 09:56

    Izgleda da je jedna kap prelila terasu :)

  • Srboljub

    22. avgust 2017 | 10:57

    Nije to bila samo ta kap na terasi?? Mada ovoakvo ponašanje ne odobravam nikako. Ali nije imao dece i porodice i to je to. Ljude bez porodice treba posmatrati kao psihičke bolesnike što u kasnijoj fazi života i jesu. Imam slučaj u komšiluku i jako su besni ti bez dece, sve im smeta i non stop maltretiraju sve oko sebe a niko im ne staje na put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA