Sve o sinovima hrvatskih generala koji vode život sa druge strane zakona: Tuku Rome, gaze ljude i diluju drogu! (FOTO)

Stupce crne hronike ispunjavaju sinovi generala Mladena Kruljca, Ivana Koradea, Josipa Lucića...

  • 9

Sinovi proslavljenih generala iz Domovinskog, odnosno rata u Hrvatskoj , česti su "gosti" crne hronike.

REPUBLIKA SRPSKA PODNELA KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV 16 HRVATSKIH GENERALA: Ako kroče na teritoriju BiH, biće uhapšeni?

Ni nakon četiri godine u EU, niko nas ne doživljava kao ravnopravnu članicu: Hrvati očajni, iz Ervope im stižu samo šamari!

Na mesec dana u pritvoru je završio David Kruljac (26), sin generala Mladena Kruljca, nakon što mu je policija u stanu u Zagrebu pronašla krajnje kompromitujuću hrpu predmeta. Skoro pet kilograma marihuane, kokain, digitalnu vagu, a povrh svega i 117.000 evra, i 10.500 kuna u gotovini.

Mladi Kruljac se pritom branio da je sve što su mu pronašli dobio na čuvanje od državljanina Crne Gore i Srbije, koji mu se predstavio kao "Tom Ford". Zasad nije poznato koliko je mladom Kruljcu bilo uverljivo takvo predstavljanje čoveka koji mu je sve navedeno navodno ostavio na čuvanje, ali je sigurno da će mladićeva budućnost uveliko zavisiti od zaključka tužilaštva, piše express.hr.

Sa zakonom je pre nekoliko godina imao problema i sam Kruljac stariji, i to u krivičnom postupku kada je prekoračio zapovedna ovlašćenja i naredio vojsci da uređuje put u gospodarskoj zoni Sibinja, čime je, navodno, oštetio državu za 67.549 kuna.

Printksin: Youtube/GeneralSecurityHR

Od sinova proslavljenih generala iz Domovinskog rata koji su, odrastavši u miru počeli da stvaraju probleme, najpoznatiji je Mario Korade, sin pokojnog generala Ivana Koradea, koji je preminuo 2008. godine osam dana nakon pokolja petoro ljudi u Zagorju i bega pred policijom.

Koradeu je to bila tek kulminacija višegodišnjih problema s nasiljem i zakonom. Jedna od takvih situacija dogodila se u avgustu 2007, kad su redari u kafiću Mabis u Varaždinu teško pretukli oca i tada sina (18) Korade. Bilo je oko 23.45 kad su otac s izmerenih 1,42 promila alkohola u krvi i sin sa 0,31 promilom krenuli u pohod po Pavlinskoj ulici. Mediji su tada pisali da je razlog bilo nezadovoljstvo što su susedni kafići imali više gostiju nego njihov.

Foto: Wikipedia/Roberta F.

General je tada pretio gostima kafića sve dok otac i sin nisu naleteli na dvojicu mladića kojima se to činilo kao nepristojan način da se upropasti veče. General je na to izvukao pištolj, inače ilegalan, ali mladići su bili brži i tako pretukli i generala i sina, pa je Ivan Korade morao na operaciju polomljene gornje vilice i jagodične kosti.

Njegov sin narednih godina je u policijskoj kartoteci završavao i zbog pretnji ljudima oružjem i zbog porodičnog nasilja.

Takođe, nimalo po dobru policija ne pamti i Tomislava Lucića, sina generala Josipa Lucića. On je 2009. očevim "reno tvingom", vozeći unazad u Zagrebu, udario mladića (25) i lakše ga povredio. Pritom, Lucić, koji je tada imao 22 godine nije smeo uopšte da vozi jer mu je vozačka bila oduzeta na devet meseci.

Foto: Wikipedia/Orlovic

Ispostavilo se da se on sa mladićem, kojeg je udario, ranije svađao oko devojke. Sin generala Lucića u policijsku evidenciju ušao je i nakon što je posle tuče izbačen iz jednog zagrebačkog kluba, ali i zbog bahatog rasističkog ponašanja 2001.

Inače, mladi Lucić i dvojica sinova generala Mladena Markača, brutalno su pretukli jednog dečaka Roma. Kako je bila reč o maloletnicima, javnost nije saznala kakvu je kaznu sud odredio deci generala.

(Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    23. avgust 2017 | 22:31

    Dobro je poznato da Franjo regrutovao svoje generale iz redova kriminalaca.A kako iver ne pada daleko od klade ,sve je jasno.

  • exo

    23. avgust 2017 | 21:40

    Sinovi generala u Srbiji su bas mirni i stalozeni :))

  • Kuda idu divlje svinje

    23. avgust 2017 | 22:07

    Koliko takvih tatinih slinavka ima kod nas u srbiji samo što su im roditelji na nekom položaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA