Velika policijska akcija u BiH: Hapšenja vehabija u Sarajevu i Gacku, pronađena velika količina oružja

Pretresom kuće i pomoćnih prostorija pronađen je lovački karabin sa optičkim nišanom i 21 pripadajućim metkom, automatska puška, tri okvira i 47 metaka za tu pušku, poluautomatska puška, karabin, kamera i bajonet

  • 5

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) pretresli su danas stambeni objekat na području Sarajeva zbog sumnje u izvršenje krivičnog dela terorizam i uhapsili jedno lice, u okviru akcije hapšenja vehabija, a u Gackom je kod uhapšenog pripadnika vehabijskog pokreta policija otkila veću količinu oružja, prenose banjalučki mediji.

U BiH postoje teroristi, a 46 njih je išlo na strana ratišta. To se više ne sme bacati pod tepih, poručuju ministri iz Sarajeva

Akcija na području Sarajeva je izvršena radi pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Iz Sipe je saopšteno da je lice lišeno slobode privedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će se, shodno uputstvima tužioca, odlučiti o daljem statusu.

Portparol Sipe Kristina Jozić izjavila je ranije da pripadnici ove agencije sprovode akciju hapšenja vehabija u sarajevskom naselju Buća potok.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje danas su u mestu Borač u opštini Gacko uhapsili Fikreta Karkelju (41), a pretresom prostorija koje koristi pronađena je veća količina oružja, rekao je Srni načelnik ove uprave Žarko Laketa.

On je kazao da je lice odranije policiji poznato zbog pripadnosti određenom vehabijskom pokretu. Pretresom kuće i pomoćnih prostorija pronađen je lovački karabin sa optičkim nišanom i 21 pripadajućim metkom, automatska puška, tri okvira i 47 metaka za tu pušku, poluautomatska puška, karabin, kamera i bajonet.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raška Srbija

    30. avgust 2017 | 14:52

    Svaka čast, a kada li će da hapse ove u Novom Pazaru, Tutinu...kad se nešto desi onda nam je djavo kriv... Preventiva.

  • Medo

    30. avgust 2017 | 17:18

    Treba I u brcko distriktu akcija na 4 julu

  • Cika Velja

    30. avgust 2017 | 20:51

    Tako su pre rata nalazili oruzje kod Srba,i zna se kako su prosli,sad nalaze nemerljivo vise,a sta bi tek nasli da ozbiljno traze,i tu staju,daljnje sankcije izostaju???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA