≫ 

Uz ovaj poklič su sejali smrt, Tuđman za njega krivi srpske tajne službe, a Kolinda ima još čudnije objašnjenje

Smatrao je, kažu, da se radilo o jednoj od većih srpskih obaveštajnih manipulacija koja je sprovedena na početku Domovinskog rata

  • 8

Prvi hrvatski predsednik i osnivač HDZ Franjo Tuđman mislio je da je ustaški pozdrav "za dom spremni!", koji se nalazi u zvaničnom grbu HOS-a, "seme zla" koje su "posejale srpske tajne službe" kako bi pokušale da spreče međunarodno priznanje Hrvatske, tvrdi hrvatski nedeljnik Nacional.

Nestali su za dva dana, nisu imali vremena ni da pokupe svoje prljave gaće: Ovako je Tuđman govorio u Kninu nakon "Oluje" (VIDEO)

Nacional, naime, tvrdi da je Tuđman verovao da je jugoslovenski KOS podsticao desničare u Hrvatskoj da ističu ustaška obeležja i da je među njih infiltrirao svoje saradnike.

Smatrao je, kažu, da se radilo o jednoj od većih srpskih obaveštajnih manipulacija koja je sprovedena na početku Domovinskog rata, navodi Nacional.

Portal Index.hr piše da je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović juče pokrenula nove polemike oko ustaškog pozdrava "za dom spremni!", rekavši da se radi o "starom hrvatskom pozdravu".

Komentar predsednice izazvao je, naime, niz oštrih reakcija, posebno iz redova opozicije.

Član Predsedništva SDP-a, saborski zastupnik Bojan Glavašević je Kolindi poručio da je "očajno loša Predsednica Hrvatske otpočetka", ali da se "ovom izjavom nepovratno kompromitovala".

- Očajno loša predsednica upravo je izgubila drugi mandat - poručio je Glavašević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    5. septembar 2017 | 12:44

    Ko god dođe na vlast u Hrvatskoj, opstaje na mržnji prema srbima i ljubavi prema ustaštvu.Zaključak; većina podržava to, jer, da je drugačije, ne bi ova Klorinda bila predsednica, a Plesaniković premijer.

  • beli

    5. septembar 2017 | 11:36

    Čudno stvorenje se ponosi fašizmom, ali kada Izraelci dolaze u posetu, ćuti kao zalivena! Onda postaje antifašistkinja. Možda ima amneziju, red bi bio da je neko uputi na pravo mesto.

  • Dux Totius

    5. septembar 2017 | 10:45

    Ja mislim da je upravo osigurala drugi mandat!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA