Uhapšen ubica Pižonovog zeta

Austrijska policija uhapsila je S. P. zbog sumnje da je pre dve godine ubio Gorana Đuričkovića, zeta legendarnog fudbalera

  • 0

Državljanin Bosne i Hercegovine, S. P. (24) uhapšen u Austriji zbog sumnje da je iz snajpera 27. oktobra 2015. ubio Gorana Đuričkovića u bašti svog lokala „Old fišermen“ u Budvi, saznaje Alo.

PIŽONOV ZET UBIJEN IZ SNAJPERA: Šokantna istina o likvidaciji u Budvi

Austrijska policija uhapsila je S. P. zbog sumnje da je pre dve godine ubio Gorana Đuričkovića, zeta legendarnog fudbalera Pižona. Đuričković je ubijen u oktobru 2015. godine, a crnogorska policija je u saradnji sa kolegama iz Austrije konačno rasvetlila ovaj slučaj, i privela osumnjičenog za ubistvo.

Crnogorska policija sumnja da je ubistvo Đuričkovića nastavak obračuna dva crnogorska klana, budvanskog i kotorskog, započetog u Valensiji pre više godina, kada je ukradeno 300 kilograma kokaina.

Sukob dva klana počeo je ubistvom Cetinjanina Gorana Radomana, koji je pripadao kotorskom klanu, a poznat je bio i kao blizak saradnik Dragana Dudića Frica, koji je slovio za bliskog prijatelja Darka Šarića.

Ubrzo je usledila odmazada suprotnog klana, te je 17. aprila ubijen Đuričkovićev kum Saša Marković, piše Alo.

Inače pre likvidacije Đurićković je tri puta bio meta napada. Jedanput je ranjen u Valensiji kada je na njega pucano navodno prilikom primopredaje pošiljke kokaina. Za Đuričkovića se vezivala priča da je prevario dostavljače za milionski vredan tovar droge.

Foto-montaža: Milena Đorđević, pixabay.com

Đuričković je stradao u trećem pokušaju likvidacije. Prvi put stradala je slučajna žrtva, a druga žrtva je njegov kum Saša Marković, koji je likvidiran 17. aprila u Budvi na kućnom pragu.

U operativnoj rekonstrukciji zločina, inspektori su došli do sumnje da je motiv za to ubistvo bio opomena Đuričkoviću da vrati novac od sumnjivih poslova, povezanih sa švercom kokaina.

Foto: Tanjug/AP, morguefile.com

Delovanje Đuričkovića sumnja se da je povezano i sa poslovima Gorana Radomana, ubijenog u noći između 19. i 20. februara u Beogradu, kojeg je mafija označila za kradljivca tovara od oko 300 kilograma kokaina.

Policija je otkrila da je Đuričković izbegao likvidaciju i dva meseca kasnije. U Kotoru su uhapšeni Južnoafrikanac Gregori Majkl Feraris (24) iz Johanesburga i Cetinjanin Aleksandar Marković. U tužilačkim spisima predmeta navodi se da je vođa kriminalne organizacije, kojoj pripadaju Marković i Feraris, bezbednosno interesantno lice iz Kotora koje se u policijskim evidencijama vodi kao vođa jednog klana iz tog grada.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA