≫ 

"Ovo je tip koji tvrdi da nije ustaša": Ceo svet se smeje Hrvatima zbog "Hitlera" Skeje (FOTO)

Dejli Mejl piše da Skejo, osim brkova nalik Hitlerovim, nosi i kravatu sa ustaškim pozdravom “za dom spremni”, uz objašnjenje da je on ranije bio hapšen zbog uzvikivanja tog pozdrava tokom Dana pobede u Kninu

  • 30

Britanski Dejli Mejl objavio je fotografiju Marka Skeje, ratnog komandanta HOS-ove jedinice “Rafael Boban”, koji se ovih dana pojavljivao u medijima, protiveći se izmeštanju sporne spomen ploče sa ustaškim pozdravom, pod naslovom “Ovo je tip koji tvrdi da nije ustaša”.

Zovu ga Hrvat sa Hitlerovim brkovima, a ratni zapovednik je poznat i po ustaškim govorima. I danas je branio "Za dom spremni" (VIDEO)

Hrvatskom političaru svi se rugaju nakon što je rekao da nije ekstremni desničar i fašista, a nosi brkove poput Hitlerovih”, napisao je londonski dnevnik, što je potom izazvalo lavinu komentara čitalaca.

“Ovo je fotografija tipa koji kaže da nije fašista”?, primetio je univerzitetski profešor Erik Gordi.

“Njegove usne kažu ne, ali brk mu kaže da”, našaliio se jedan od čitalaca.

Nije jasno da li je ovo pre ili nakon što su ga stavili u Madam Tiso”, konstatovano je u jednom od komentara.

A jedan od čitalaca je objavio fotografiju mace i ispod napisao: ”Samo za zabavu, ovo je Rendi koji tvrdi da nije mačka”.

Foto: Facebook/Index Vijesti

Inače, Dejli Mejl piše da Skejo, osim brkova nalik Hitlerovim, nosi i kravatu sa ustaškim pozdravom “za dom spremni”, uz objašnjenje da je on ranije bio hapšen zbog uzvikivanja tog pozdrava tokom Dana pobede u Kninu.

Podsećaju i na njegove druge ekstremne poglede i njegovu fascinaciju vođom ustaške NDH Antom Pavelićem za vreme Drugog švetskog rata, koji je odgovorn za genocid nad manjinama u Hrvatskoj - Srbe, Rome i Jevreje, preneo je portal net.hr.

Skejo, naime, smatra da je ustaski pozdrav “za dom spremni” “cist kao suza”, a da je Ante Pavelić “najveći hrvatski sin”.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    9. septembar 2017 | 19:57

    Živim na zapadu i dokumentacije o njima su sramne. Ceo svet ih naziva fašističkom državom. Čega se pametan stidi budala se ponosi s tim

  • Raspucin

    9. septembar 2017 | 19:43

    To je hrvat kao i svi ostali hrvati, tipican primer hrvata

  • Sibin

    9. septembar 2017 | 19:59

    Kakav krele,haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA