Pokušala da se ubije jer je 33 godina na birou rada

Na Birou za rad se nalazi poslednje 33 godine

  • 13

Nakon dvodnevnog štrajka glađu, koji je okončala pokušajem spaljivanja pred institucijama vlasti Tuzlanskog kantona, Lukavčanka Suada Krnjić je u ispovesti za „Dnevni avaz“ objasnila razloge tog očajničkog čina - to što nijednom nije dobila posao u 33 godine koliko se nalazi na Birou za nezaposlene.

Nesrećna žena se spalila zbog bede i bolesti: Pre odlaska u smrt mužu je samo rekla "Dragi moj Mlađo, tako te i majka zvala"

Kako kaže, na rub očaja dovela su je svakodnevna poniženja koja trpi već nekoliko godina.

Uprkos činjenici da je supruga 70-postotnog ratnog vojnog invalida, kao i da je bila pripadnica Armije Republike BiH, to nije bilo dovoljno da dođe do zaposlenja na poslovima čistačice.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Kako pojašnjava, molila je i kumila, ali je posao uvek dobio neko drugi. I tako već godinama.

- Jednostavno, došlo mi. Uzela sam flašu razređivača i počela da se polivam. Samo što sam to počela da radim, nisam ni uspela da se polijem koliko sam htela, policajac je to video. Skočio je na mene, oborio me, nije mi dao da to učinim. Sećam se da sam plakala, jedva disala. Nakon toga došla je Hitna pomoć, odvezli su me, nisam ni znala gde idem. Kasnije sam shvatila da je to Klinika za psihijatriju. Šta ću ja tu? Bilo je što je bilo. Nisam luda, samo želim posao – govori plačući Krnjić.

Od odbijenica koje je do sada dobila, kako kaže, mogla je sagraditi kuću. Poslednje u nizu su one na konkursu u Srednjoj medicinskoj školi u Tuzli, Mešovitoj srednjoj elektro-mašinskoj školi u Lukavcu i Ministarstvu unutrašnjih poslova TK.

- Uložila sam žalbu u svaku školu, a aplicirala sam u pet škola u Lukavcu i Tuzli. Problem je što se boduje samo intervju. Na osnovu toga primaju u radni odnos. Oni primaju koga oni hoće. Nažalost, direktori su ti koji odlučuju, a ja svake godine prolazim kroz isto - pita razočarano Krnjić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    17. septembar 2017 | 15:19

    Službe za zaposljavanje tj.ne zaposljavanje treba u potpunosti ukinuti jer ne služe u svrhu zbog koje su osnovne.

  • Katolik- Bosanac

    17. septembar 2017 | 15:04

    Shvatam damu u kom je polozaju ali poslove dobijaju oni koji ga placaju, cijene su od 5000 bile prije par godina pa nadalje. Naravno to se krije, i bliza rodbina dobije posao ako je neko na vecem polozaju iz te familije. Pisala je stampa o uhvacenim kovertasima. Tako je to u banana drzavama tj na brdovitom balkanu bez Golog otoka gdje misevi kolo vode. Od raspada Yuge milioneri nicu kao pecurke posle kise a drzavice u kreditima do guse.

  • Dacika

    17. septembar 2017 | 14:16

    Nikada nemojte biti razocarani u zivot..nikada nemojte nauditi sebi,zivot je jedan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA